Γι' αυτούς τους 5 λόγους χρειαζόμαστε τις φίλες
Γι' αυτούς τους 5 λόγους χρειαζόμαστε τις φίλες


Οι φίλοι παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή και την καθημερινότητα όλων!

Χώρισες, έπεσες στα πατώματα, έκλαψες, μελαγχόλησες. Η κολλητή σου ήταν πάντα εκεί! Πήρες το πτυχίο σου, έπιασες την πρώτη σου δουλειά ή πήρες αύξηση. Η πρώτη κίνηση που έκανες ήταν να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πάρεις την παρέα σου για να μοιραστείς τη χαρά σου. Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ πώς θα βίωνες τέτοιου είδους καταστάσεις χωρίς τις φίλες σου;

Ίσως να ένιωθες ότι κάτι λείπει. Ίσως να μην μπορούσες να βιώσεις το κάθε διαφορετικό συναίσθημα στο peak του. Έτσι ακριβώς είναι!

Η σημασία της φιλίας
Η Eleanor Roosevelt, Αμερικανίδα πολιτικός και πρώην Πρώτη κυρία των ΗΠΑ, έχει πει το εξής ρητό για τη φιλία: «Πολλοί άνθρωποι θα έρθουν και θα φύγουν από τη ζωή σου, αλλά μόνο οι φίλοι θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην καρδιά σου». Καλά δεν τα έχει πει;

Η αλήθεια είναι πως, μετά την οικογένεια, η φιλία είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός στη ζωή. Σκέψου τον εαυτό σου! Νιώθεις υπέροχα όταν μπορείς να μοιραστείς με τις φίλες σου όσα σε ταλαιπωρούν ή σε χαροποιούν.

Αισθάνεσαι καλά που έχεις κοντά σου ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι κοινούς προβληματισμούς, έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα και η σχέση σας βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την αγάπη και την αποδοχή.

Τα οφέλη που προσφέρει η φιλία
Τι θα ήσουν χωρίς φίλους και φίλες; Ίσως να ένιωθες μισή, να αισθανόσουν ότι υπήρχε ένα κενό και πως κάτι έλειπε. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι η φιλία στη ζωή έχει μεγάλα οφέλη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Brigham Young των ΗΠΑ, οι φίλοι βοηθούν να ζήσεις περισσότερα και πολύ καλύτερα χρόνια. Η φιλία μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και την κατάθλιψη και σε αναζωογονεί σε καθημερινή βάση. Και όχι μόνο… Στην παρακάτω gallery θα δεις και άλλα οφέλη που έχει η φιλία στη ζωή σου.

Αρκεί να αναλογιστείς αυτό! Το πώς νιώθεις όταν ένας φίλος σε προδίδει. Σίγουρα σου έχει συμβεί και σίγουρα έχεις νιώσει απαίσια. Ακριβώς το αντίθετο, λοιπόν, βιώνεις όταν έχεις καλούς και αληθινούς φίλους στη ζωή σου.

*Η φιλία μειώνει το άγχος. Όταν βρίσκεσαι δίπλα σε αγαπημένους φίλους και φίλες τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία είναι υπεύθυνα για το στρες, μειώνονται. Κι αυτό, γιατί κοντά τους γελάς περισσότερο και περνάς καλά.

*Οι φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις έναν σκοπό στη ζωή σου. Να ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να αποδεχθείς αυτό που πραγματικά είσαι.

*Έχοντας φίλους νιώθεις ότι κάπου ανήκεις. «Χτίζεις» την αυτοπεποίθησή σου, έχεις παρέα όταν τη χρειάζεσαι και δεν νιώθεις ανασφάλεια στη ζωή σου. Η φιλία σε βοηθά να μη νιώσεις ποτέ απομονωμένη.

*Έχεις κάπου να ακουμπήσεις στα δύσκολα. Να νιώσεις υποστήριξη όταν χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπη με προκλήσεις. Αντίστοιχα, έχεις κάποιους ανθρώπους για να μοιραστείς τις χαρές της ζωής.

*Οι φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Θέλεις να γίνεις πιο fit; Ψάξε στον κύκλο σου ποια φίλη σου πάει τακτικά στο γυμναστήριο και ακολουθεί πρόγραμμα διατροφής και… ακολούθησέ τη! Έχοντας στο πλάι σου εκείνη, θα καταφέρεις πιο εύκολα να πετύχεις τον στόχο σου.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!