Τι κρύβουν τα χρώματα που επιλέγεις στο ντύσιμό σου;
Τι κρύβουν τα χρώματα που επιλέγεις στο ντύσιμό σου;


Ένα outfit δεν αποτελεί μόνο μια στυλιστική επιλογή, αλλά κι έναν αγγελιαφόρο μηνυμάτων για την προσωπικότητά σου.

«Ακόμη κι αν η ντουλάπα σου είναι γεμάτη με ρούχα ποικιλίας χρωμάτων και αποχρώσεων, υπάρχει πάντα ένα χρώμα που προτιμάς περισσότερο, επειδή αισθάνεσαι πιο άνετη και σίγουρη μέσα σε αυτό. Είναι το χρώμα που αντικατοπτρίζει περισσότερο τον χαρακτήρα σου», έχει πει ο διάσημος ενδυματολόγος και συγγραφέας, David Zyla. Και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.

Ακριβώς το ίδιο υποστηρίζει στο παρακάτω βίντεο και η Justine Leconte. Η Γαλλίδα fashion designer και youtuber εξηγεί αναλυτικά αυτό που λέει η ψυχολογία των χρωμάτων. Ότι, δηλαδή, το κάθε χρώμα έχει μια σημασία και καλλιεργεί διαφορετικά συναισθήματα και σκέψεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ανάλογα με την περίσταση στην οποία έχουμε να βρεθούμε- αλλά και τη διάθεσή μας- επιλέγουμε και ένα διαφορετικό χρώμα στα ρούχα μας.

Το μπλε χρώμα, για παράδειγμα, εκπέμπει γαλήνη και ηρεμία, αλλά και classy αισθητική. Αυτόματα, λοιπόν, σε κάνει να δείχνεις πολύ φιλική σε όσους βρίσκονται γύρω σου. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το κόκκινο. Ένα χρώμα που τραβάει πάντα την προσοχή, εκπέμπει ενέργεια, δυναμισμό, κυριαρχία και πολλές δόσεις sexiness. Το κίτρινο με τη σειρά του -λόγω του λαμπερού χρώματος- δείχνει έναν άνθρωπο γεμάτο αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Και το πράσινο, όμως, είναι φρέσκο και φωτεινό, αλλά δείχνει παράλληλα και μια στασιμότητα.

Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά χρώματα με τους συνδυασμούς των οποίων προκύπτουν και οι υπόλοιπες αποχρώσεις που γνωρίζουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν κάνουμε color combos και μπλέκουμε μεταξύ τους τα χρώματα στα σύνολά μας; Τι δείχνει αυτό για την προσωπικότητά μας; Πάτα το play και η Justine θα σου λύσει όλες τις απορίες. Όχι τίποτα άλλο… Για να ξέρεις και τι σκοπούς έχουν όσοι βρίσκονται δίπλα σου!

 

Πηγή: queen.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!