Μην κλείνεις την πόρτα στην ευτυχία!
Μην κλείνεις την πόρτα στην ευτυχία!


Αρκετοί πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι θέμα τύχης ή αποτέλσμα της επιτυχίας. Καθοδηγούμενοι απ' αυτή τη πεποίθηση λοιπόν, επαναπαύονται και περιμένουν όμορφα πράγματα να τους συμβούν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Κι όμως το να είσαι χαρούμενος είναι επιλογή, γιατί ακόμα κι αν η ευτυχία σου χτυπήσει την πόρτα, εσύ είσαι που πρέπει να της ανοίξεις! Και το παρακάτω κείμενο μας το υπενθυμίζει με τα πιο όμορφα λόγια.

Κάποιος σοφός είχε πει κάποτε ότι η ευτυχία είναι επιλογή και όχι αποτέλεσμα μιας πράξης. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους μέχρι να το αποφασίσουμε. «Η ευτυχία δεν έρχεται ξαφνικά, αλλά βγαίνει από μέσα μας» ήταν τα ακριβή του λόγια.

Κι αν αφιερώσουμε λίγα λεπτά παραπάνω να το σκεφτούμε - από όσο συνηθίζουμε όταν ακούμε τέτοιες βαρύγδουπες φράσεις - θα δούμε πόσο αληθινά είναι αυτά τα λόγια.

Πόσες φορές πιστέψαμε ότι ένας άνθρωπος, μια καλή δουλειά, τα πολλά χρήματα ή η μεγάλη ζωή μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους; Και πόσες φορές η πικρή αλήθεια μας διέψευσε; Όπως εμείς φτιάχνουμε τη καθημερινότητά μας, έτσι φτιάχνουμε και την ευτυχία μας. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για εμάς! Είναι μια «δουλειά» προσωπική που απαιτεί χρόνο, σκέψη και αυτογνωσία.

Η ευτυχία είναι επιλογή και μπορούμε να τη διαλέξουμε σήμερα. Ας κλείσουμε τα μάτια μας για μια στιγμή και αντί να σκεφτούμε τι μας λείπει, ας αναλογιστούμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει. Είναι πολλά! Και πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτά.

Για τον καθένα το να είναι ευτυχισμένος σημαίνει κάτι διαφορετικό: για άλλους είναι η οικογένειά τους, ενώ για κάποιους άλλους η δουλειά ή η ελευθερία τους. Δεν είναι κάτι συγκρίσιμο και δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο για όλους! Ο κοινός παρονομαστής ωστόσο, για όλους μας πρέπει να είναι τα πράγματα που μας γεμίζουν περισσότερο και πηγάζουν από μέσα μας.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτήν την ιδέα, επειδή έχουν περάσει τόσες πολλές προκλήσεις και δυσκολίες στη ζωή τους, που πιθανότατα έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να είναι χαρούμενοι ή απλώς έχουν δώσει διαφορετικό νόημα στην ευτυχία.

Μικρά πράγματα της καθημερινότητάς μας όμως μπορούν να μας προσφέρουν γαλήνη. Είναι στο χέρι μας να τα αναγνωρίσουμε όπως επίσης να αποτινάξουμε κι όσα μας φέρνουν μιζέρια και στενοχώρια. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους! Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας που είναι τοξικοί και που μεμψιμοιρούν, και αντί να μας προσφέρουν χαρά όταν αλληλοεπιδρούμε μαζί τους, μας προξενούν εκνευρισμό και δυσφορία.

Αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να είναι σύντροφοι, φίλοι ακόμα και συγγενείς δεν τους χρειαζόμαστε στη ζωή μας για να είμαστε ευτυχισμένοι. Στο κάτω-κάτω δεν μας προσφέρουν χαρές, αλλά λύπες.

Η ευτυχία είναι τρόπος ζωής και βρίσκεται παντού, αρκεί να κοιτάξουμε προσεκτικά. Προσωπικά, την αντικρύζω καθημερινά όταν βλέπω τα χαμόγελα των παιδιών μου και την εξέλιξή τους χρόνο με τον χρόνο.

Μπορεί ολόκληρη η μέρα μου να είναι ανάποδη, τίποτα να μην λειτουργεί σωστά και να έχω κουραστεί απ' όλους και απ΄όλα ωστόσο, μια αγκαλιά τους μπορεί να διώξει κάθε αρνητική μου σκέψη. Για μένα αυτό είναι ευτυχία... Την έπλαθα 9 μήνες στην κοιλιά μου και τώρα τη βλέπω μετουσιωμένη σε παιδικά χαμόγελα.

Μόλις βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά χαρούμενη και τι είναι αυτό που σε στενοχωρεί τότε αλλάζει όλη μας η καθημερινότητα - αλλά όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες «σύν Αθηνά και χείρα κίνει!» Η ευτυχία μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή, αλλά εσύ θα πρέπει και να της ανοίξεις...

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!