6+1 λόγοι για να είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή μας!
6+1 λόγοι για να είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή μας!


Χωρίς καμία αμφιβολία διανύουμε δύσκολες ημέρες. Ο πανικός που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού και η έντονη ανησυχία για τα παιδιά μας, τους ηλικιωμένους γονείς μας, αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μας έχουν εξαντλήσει ψυχικά.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να σταματήσουμε ότι κάνουμε για λίγο, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να αναλογιστούμε όλα τα όμορφα που έχουμε στη ζωή μας και για τα οποία αξίζει να είμαστε ευγνώμονες:

7 λόγοι για να είσαι ευγνώμων για τη ζωή σου σήμερα!

1. Η ζωή μας έχει δώσει το πιο πολύτιμο και υπέροχο δώρο: τα παιδιά μας. Το γέλιο, η αγάπη τους-ακόμα και οι σκανταλιές και τα μούτρα, που μας κάνουν ενίοτε, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο καθημερινά!

2.Η οικογένειά μας: οι γονείς μας, οι θείοι και τα ξαδέρφια μας. Είμαστε πολύ τυχεροί όσοι τους έχουμε στη ζωή μας και δεχόμαστε την αγάπη τους. Σκεφτείτε για λίγο πόσες οικογένειες δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Είναι τεράστιο δώρο να είμαστε αγαπημένοι με την «πρώτη» μας οικογένεια.

3. Οι φίλοι μας ή αλλιώς η δεύτερη οικογένειά μας! Τους επιλέξαμε και μας επέλεξαν. Περάσαμε απίστευτες στιγμές μαζί τους, μοιραστήκαμε μαζί τους τα μυστικά, τις χαρές και τις λύπες. Γι' αυτά τα άτομα λοιπόν που ξέρουν τι σημαίνει αληθινή φιλία, οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες.

4. Ας είμαστε ευγνώμονες για τη δύναμη που έχουμε μέσα μας. Το κουράγιο και το θάρρος μας, μάς έχει φτάσει μακριά. Παρά τα λάθη, τις αποτυχίες, τις απογοητεύσεις, αλλά και τα σκαμπανεβάσματα της ζωής μας, εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και παλεύουμε με νύχια και με δόντια καθημερινά για τα παιδιά μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

5. Για την υγεία μας, ακόμα και αν αυτή απειλείται αυτή τη στιγμή! Πριν και απ' τον κίνδυνο του κορονοϊού, πάρα πολλοί άνθρωποι ήταν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και όμως προσπαθούσαν και προσπαθούν να ζουν αξιοπρεπώς κοιτώντας το ποτήρι μισογεμάτο. Ας κάνουμε και εμείς το ίδιο. 

6. Για την αξιοπρεπέστατη ζωή που με τόσο κόπο χτίσαμε. Τα λεφτά μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά αυτό δεν στέκεται τροχοπέδη στο να μορφώσουμε τα παιδιά μας, να τα ντύσουμε, να τα ταΐσουμε αλλά και να τους παρέχουμε ανέσεις που κάποιοι από εμάς δεν είχαν.

7. Ας πούμε ένα «ευχαριστώ» για τη δουλειά μας ή για την δουλειά του συντρόφου μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αρκετοί συνάνθρωποί μας έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας.

Και τέλος, ας είμαστε ευγνώμονες για εδώ που είμαστε, όπου και αν είμαστε. Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο να ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκατομμύρια ανθρώπους που παλεύουν με την ανεργία, την πείνα και τις αρρώστιες.

Είμαστε ζωντανοί, έχουμε κουράγια και θα τ' αντιμετωπίσουμε όλα!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!