Οι τρεις χειρότερες δουλειές
Οι τρεις χειρότερες δουλειές


Το πιθανότερο είναι πως όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή πως η δουλειά που κάνουμε είναι η χειρότερη που υπάρχει. Υποθέτουμε πως υπάρχουν και κάποιοι τυχεροί που λένε ακριβώς το αντίθετο.

Όλες αυτές οι δηλώσεις απελπισίας ή ικανοποίησης είναι βέβαια ως ένα βαθμό υποκειμενικές. Υπάρχουν όμως και αντικειμενικά κριτήρια που κάνουν μια δουλειά να είναι η χειρότερη ή η καλύτερη του κόσμου, όπως το εργασιακό περιβάλλον, ο μισθός, οι το στρες κλπ.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της Kienbaum για τις αμοιβές και τα κίνητρα σχετικά με την αγορά εργασίας, θα δούμε τις 3 χειρότερες δουλειές του κόσμου.

Δημοσιογράφος

Οι δημοσιογράφοι όχι μόνο πρέπει συνέχεια να ανησυχούν για να βρουν πρώτοι την είδηση, αλλά πρώτα πρέπει να υπάρχουν ειδήσεις για να τις γράψουν. Επιπλέον το εισόδημα τους δεν είναι μεγάλο ενώ ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Το μέλλον για τη δημοσιογραφία είναι επίσης προβληματικό: με δωρεάν online ειδήσεις, η ασφάλεια της απασχόλησης σε αυτόν τον τομέα τείνει να είναι αμφισβητήσιμη. Για όσους αγαπούν τη δημοσιογραφία, όμως, είναι μια περιοχή σταδιοδρομία που εμπνέει μεγάλο πάθος.

Μάγειρας

Η ικανότητα να εργάζεστε με ταχύτητα κατά τις ώρες αιχμής και να παραμένετε όρθιοι για πολλές ώρες, χρειάζονται μεγάλη αντοχή. Η εργασία περιλαμβάνει επίσης κάποιο κίνδυνο τραυματισμού. Είναι όμως μια δημιουργική δουλειά και προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.

Αεροσυνοδός/Φροντιστής/Πιλότος αεροπλάνου

Πριν από δεκαετίες, οι νέοι θα ονειρευόντουσαν μια καριέρα στον ουρανό. Ωστόσο πολλές αεροπορικές βιομηχανίες έχει περάσει από πτώχευση. Επίσης οι ανάγωγοι επιβάτες, οι απρόβλεπτες ώρες, οι μεγάλες χρονικές περιόδους πτήσης, οι αναταράξεις και η καθυστερήσεις καθιστούν αυτή τη δουλειά αρκετά δύσκολη.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!