Πώς θα καταφέρνεις πάντα αυτό που θέλεις;
Πώς θα καταφέρνεις πάντα αυτό που θέλεις;


Όλοι λίγο-πολύ έχουμε αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν μπορούσε να περνάει συνεχώς το δικό μας. Και παρόλο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, υπάρχουν ορισμένα ψυχολογικά τρικ που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για να παίρνεις αυτό που θέλεις και το κυριότερο από όποιον θέλεις!

Για να σας κάνουν μια χάρη ή για να συμφωνήσουν μαζί σας…

 

… δημιουργήστε την ψευδαίσθηση της επιλογής. Πριν ζητήσετε από κάποιον μια χάρη, ζητήστε του στην αρχή κάτι εξωφρενικό. Συνήθως, οι άνθρωποι όταν αρνούνται κάτι δύσκολο, τείνουν να δέχονται ένα πιο απλό αίτημα. Η ίδια τακτική λειτουργεί και όταν θέλετε να πείσετε κάποιον να συμφωνήσει μαζί σας. Σε αυτήν την περίπτωση δώστε του 2 επιλογές: να διαλέξει είτε αυτό που θέλετε είτε κάτι που είναι πιο δύσκολο.  Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε να μοιάζει η χάρη σας κάτι πολύ απλό και εύκολα πραγματοποιήσιμο.

Κάντε τον άλλον να νομίζει ότι είναι δική του ιδέα… η δική σας ιδέα

Πώς; Με την επανάληψη φυσικά! Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό των ανθρώπων. Εάν θέλετε να επιβάλλετε την γνώμη σας σε κάποιον άλλον, απλώς το επαναλαμβάνετε σε άσχετες στιγμές, με διαφορετική φρασεολογία και αρκετά συχνά. Όταν κάποιος ακούει το ίδιο πράγμα αρκετές φορές, η συγκεκριμένη ιδέα του φαίνεται οικεία με αποτέλεσμα να θεωρεί πως είναι δική του εξαρχής.

 

Για να κερδίσετε (σχεδόν) αμέσως την εμπιστοσύνη κάποιου…

… παραδεχτείτε κάποια ελαττώματα που έχετε και αποκαλύψτε και μικρά ατοπήματά σας. Έτσι δείχνετε μια πιο ευάλωτη πλευρά του χαρακτήρα σας και αυτό χαλαρώνει τις άμυνες των άλλων, καθώς σας θεωρούν ειλικρινές άτομο.  

Κάντε τον άλλον να μιλήσει για αυτά που… προσπαθεί να κρύψει

Όταν βλέπετε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας μοιάζει σαν κρύβει κάτι, αντί να τον λούζετε με ερωτήσεις ξανά και ξανά, απλώς κοιτάξτε τον έντονα στα μάτια. Αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει μια αμήχανη ατμόσφαιρα που θα τον κάνει να νιώσει άβολα και ενοχικά και προκειμένου να μην γελοιοποιηθεί λέγοντας ψέματα, θα σας πει την αλήθεια.

Για να κάνετε κάποιον να χαλαρώσει…

…πείτε το όνομά τους αρκετές φορές. Το όνομά μας από μόνο του είναι αρκετό για να μας κάνει να αισθανθούμε οικεία και όμορφα, ειδικά με τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν συχνά.

Για να σας βοηθήσουν με το κουβάλημα… 

…απλώς πιάστε σε κάποιον τη συζήτηση και χωρίς να σταματήσετε να του μιλάτε, δώστε του τις τσάντες από τα ψώνια σας σαν να μην τρέχει τίποτα. Το πιο πιθανό είναι να σας βοηθήσει χωρίς να το καταλάβει, αφού είναι απορροφημένος από την κουβέντα σας.

Σταματήστε έναν τσακωμό με… το να τρώτε

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στο παραπάνω περιστατικό που κυκλοφόρησε κάποια στιγμή στο ίντερνετ: δύο άτομα στο μετρό τσακώνονταν πολύ, στο σημείο που άρχισαν να ρίχνουν κλωτσιές ο ένας στον άλλον. Μέχρι που κάποια στιγμή εμφανίζεται ένας κύριος, στέκεται ανάμεσά τους και ατάραχα τρώει το σνακ του (ο Snackman, όπως ονομάστηκε). Χωρίς οι διαπληκτιζόμενοι να το συνειδητοποιούν, άρχισαν να ηρεμούν. Ένας λόγος που υποστηρίζεται από πολλούς ότι η παρουσία κάποιου που τρώει είναι καταπραϋντική και ηρεμεί τις οξυμένες καταστάσεις, οφείλεται και στον αξιαγάπητο κυριούλη με τα πατατάκια του!

Πληροφορίες: Brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!