5 συνήθειες για να ζήσεις περισσότερο!
5 συνήθειες για να ζήσεις περισσότερο!


Όλο ακούμε και ακούμε για πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να ζούμε περισσότερο. Χτες έμαθες ότι πρέπει να πίνεις κόκκινο κρασί, σήμερα πως κάνει καλό ο καφές και μεθαύριο πως θα πρέπει να χλαπακιάζεις μόνο ξηρά τροφή.

Γενικώς τα πράγματα είναι απλά αν θες να ζήσεις περισσότερο και υγιεινά. Να αποφεύγεις το αλκοόλ, να γυμνάζεσαι και να τρως υγιεινά.

Σύμφωνα πάντως με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που πραγματοποιήθηκε σε 123 χιλιάδες ανθρώπους, διαπιστώθηκε πως όσοι ακολουθούν τις παρακάτω συνήθειες ζουν κατά μέσο όρο 12 χρόνια περισσότερο.

Διάβασε τες.

Απόφυγε το πολύ αλκοόλ: Όταν τα πίνεις και περνάς καλά με την παρέα, τότε δύσκολα βάζεις φρένο. Ωστόσο καλά θα κάνεις – ιδιαίτερα αν οδηγείς - να το σκέφτεσαι περισσότερο όταν παραγγέλνεις δεύτερο ή τρίτο ποτό. Εκτός του ότι σε χαλάει και σου δίνει κιλά, σου στερεί χρονάκια. Μην τα χάσεις τζάμπα.

Παράτα το κάπνισμα: Ακόμα και τώρα να το πάρεις απόφαση δεν είναι αργά. Σύμφωνα με έρευνα που κράτησε από το 2002 διαπιστώθηκε ότι το 65% των πρώην καπνιστών που παράτησαν το τσιγάρο μέχρι και τα 35 τους, κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέχρι και 8 χρόνια παραπάνω από τους άλλους όμοιούς τους.

Η ανάγκη για junk food γίνεται ανάγκη για λαχανικά: Δεν είναι πυρηνική φυσική: το υγιεινό φαγητό είναι καλύτερο από το junk food. Και σύμφωνα με την έρευνα όσοι κατανάλωσαν περισσότερα υγιή τρόφιμα –λαχανικά, όσπρια, βρώμη, ψάρια ή ξηρούς καρπούς – έζησαν περισσότερο.

Διατήρησε το βάρος σου σε νορμάλ επίπεδο: Η έρευνα έδειξε ότι όσοι δεν διέτρεξαν κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους νωρίς - από φυσικά αίτια-, είχαν σωματικό λίπος μεταξύ 18.5% και 24.9%. Όσοι είχαν παραπάνω από 25% κρίθηκαν υπέρβαροι ενώ από το 30% και πάνω, παχύσαρκοι. Αν κατεβάζεις γλυκά και αλκοόλ σαν να μην υπάρχει αύριο τότε το ενδεχόμενο αυτό είναι αρκετά πιθανό. Κόφ' το.

Γυμνάσου σε μόνιμη βάση: Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι extreme για να κερδίσεις έξτρα χρόνια. Απλώς τα βασικά. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις τουλάχιστον μισή ώρα περπάτημα τη μέρα, είτε για να πας και να γυρίσεις από τη δουλειά, είτε μέχρι το γυμναστήριο, ή έστω για τη βόλτα για το σκύλο, είσαι καλυμμένος. Ό,τι παραπάνω κάνεις, είναι προς δικό σου όφελος.

Πηγή: ratpack.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!