Τα 5 βήματα για να νιώθεις ικανοποίηση στη δουλειά
Τα 5 βήματα για να νιώθεις ικανοποίηση στη δουλειά


Τα βήματα που σε βοηθούν να αποκτήσεις μία καλύτερη καθημερινότητα, χωρίς να νιώθεις μία μόνιμη ματαιότητα λόγω της δουλειάς.

Νιώθεις σαν να έχασες το δρόμο σου; Σου ψιθύρισε μια μικρή φωνή ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη ζωή σου; Ή ίσως είναι το ουρλιαχτό στο κεφάλι σου που λέει, «Το σιχαίνομαι αυτό. Δεν θέλω να το κάνω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου!»

Όταν νιώθεις ικανοποιημένη στην δουλειά σου, νιώθεις και ισορροπημένη. Και τι εννοώ με τη λέξη ισορροπία; Έχεις τη ζωή υπό έλεγχο και ζεις στην παρούσα στιγμή χωρίς να αισθάνεσαι χαμένη.

Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν έχεις χάσει στο δρόμο σου;
Νιώθεις ασφαλής, αλλά δυστυχισμένη

Επιλέγεις να μείνεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει αλλά καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια εσωτερική «πάλη» γιατί επιθυμείς κάτι διαφορετικό.

Θέλεις να αλλάξεις, αλλά δεν κάνεις καμία προσπάθεια

Μένεις στάσιμη μακριά από την αλλαγή. Παραπονιέσαι για τη δουλειά σου καθημερινά και αποτελεί συχνό θέμα συζήτησης με τους φίλους και την οικογένεια σου.

Νιώθεις κουρασμένη και οι αντοχές σου είναι περιορισμένες

Όταν επιστρέφεις από τη δουλειά, φέρνεις το άγχος και την πίεση στο σπίτι με αποτέλεσμα εσωτερικές εντάσεις με τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα.

Είσαι ευτυχισμένη μόνο όταν βρίσκεσαι μακριά από τη δουλειά

Όλα είναι καλύτερα όταν είναι Σαββατοκύριακο ή είσαι σε διακοπές, μέχρι να αρχίσεις να σκέφτεσαι πώς σε λίγες ημέρες επιστρέφεις πάλι πίσω.

Τέλος, δυσκολεύεσαι να φανταστείς ένα διαφορετικό μέλλον για σένα.

Εάν τα παραπάνω περιγράφουν λίγο πολύ το πώς αισθάνεσαι τώρα, θα σου πρότεινα ως πρώτο βήμα να πάρεις απλά μια βαθιά ανάσα. Όλα είναι καλά!

#1. Το σημαντικότερο βήμα
Μόνο με την εσωτερική γαλήνη θα σταματήσεις τη μάχη που δημιουργείς, θα χαμηλώσεις τα επίπεδα του στρες και θα πάρεις την ώθηση που χρειάζεται. Πες στον εαυτό σου ότι μια χαρά τα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα και τώρα είσαι έτοιμη για την επόμενη φάση της ζωής σου, γεμάτη εμπειρίες και αποφασιστικότητα.

#2. Κάνε κάτι για σένα
Ξεκίνησε δραστηριότητες που σου αρέσουν και πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου. Να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εσύ και ότι απολαμβάνεις τη ζωή σου.

#3. Δοκίμασε τις θετικές επιβεβαιώσεις
Πες στον εαυτό σου, «έχω τον έλεγχο της ζωής μου» και «επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη κάθε μέρα», οι σκέψεις σου έχουν απίστευτη δύναμη. Χρησιμοποίησέ τις προς όφελός σου και όχι εναντίον σου.

#4. Ρώτησε τους φίλους σου σε τι πιστεύουν ότι είσαι πολύ καλή
Η ανατροφοδότηση που θα σου δώσουν μπορεί να σε εκπλήξει.

#5. Βρες έναν ειδικό που μπορεί να σε βοηθήσει
Εμπιστεύσου τη διαδικασία που θα σε βοηθήσει να πάρεις νέες αποφάσεις και να κάνεις το άλμα. Να θυμάσαι πως το ταξίδι σου είναι ήδη λαμπρό και αρχίζει από εκεί που είσαι τώρα!

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!