Γιατί κάποιοι άντρες είναι πάντα ανώριμοι;
Γιατί κάποιοι άντρες είναι πάντα ανώριμοι;


Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως τον αιώνιο Peter Pan. Ο λόγος γίνεται για τον ανώριμο άντρα, για εκείνον που δεν ωριμάζει ποτέ.

Οι άντρες που δεν ωριμάζουν είναι εκείνοι που μεγάλωσαν με τη συνήθεια ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος δίπλα τους για να τους βγάζει από τα δύσκολα. Αυτός είναι ο λόγος είναι για τον οποίο οδηγεί στη δημιουργία του ρόλου των αιώνιων παιδιών.

Η ωριμότητα ξεκινάει όταν αισθανόμαστε ότι η ανησυχία για τους άλλους είναι μεγαλύτερη από ό,τι για τον εαυτό μας. Γι αυτό και οι άντρες που δεν ωριμάζουν αποτυγχάνουν στις σχέσεις τους. Ένας ανώριμος άντρας δεν γνωρίζει τον όρο ευθύνη, ενώ χρησιμοποιεί τους άλλους σα να είναι πιόνια σε ένα παιχνίδι. Και το χειρότερο από όλα είναι πως έχει μια σχέση απλά για να αντικαταστήσει τη μητρική φιγούρα με εκείνη της συζύγου ή της συντρόφου.

Φαίνεται όμως πως υπάρχει και θετική πλευρά στο σύνδρομο Peter Pan που διακατέχει τους άντρες. Αφού μια μελέτη έδειξε ότι δέκα από τους ερωτηθέντες εκτιμούν πως η ανωριμότητα κάνει τη σχέση πιο διασκεδαστική, ενώ ένας στους τρεις θεωρούν ότι αυτό το στοιχείο βοηθά να έρθουν πιο κοντά οι άντρες με τα παιδιά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!