7 πράγματα που κάνετε λόγω άγχους, αλλά δεν το καταλαβαίνετε
7 πράγματα που κάνετε λόγω άγχους, αλλά δεν το καταλαβαίνετε


Το άγχος έχει χαρακτηρισθεί ως τη σύγχρονη ασθένεια των ανθρώπων που βιώνουν έντονα συναισθήματα στην καθημερινότητά τους μέσα από διάφορα αδιέξοδα που δημιουργούνται.

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε στρεσογόνες καταστάσεις, όμως μερικές φορές μπορεί να φτάσει σε ένα εξουθενωτικό επίπεδο. Γι αυτό συνεχίζοντας την ανάγνωση θα δείτε μερικά πράγματα που κάνετε λόγω άγχους και δεν το καταλαβαίνετε.

Απορρίπτετε όλες τις προσκλήσεις για έξοδο.

Συχνά το άγχος μπορεί να είναι τόσο έντονο και εξουθενωτικό ώστε να μην έχετε τη δύναμη να βγείτε από το σπίτι. Και ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θέλετε να δείτε τους φίλους σας, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, καταλήγετε να μένετε σπίτι χωρίς να γνωρίζετε την αιτία.

Έχετε εμμονή με πράγματα που κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Πιθανόν οι σκέψεις σας να μην ήταν ίδιες εάν δεν είχατε άγχος. Αυτό το κύμα εμμονής που σας κατακλύζει μπορεί να συμβεί σε ανύποπτο χρόνο είτε εξαιτίας μιας συνομιλίας που είχατε πριν από μέρες, είτε από τον τρόπο που κάποιος σας κοίταξε στον δρόμο.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε.

Ο ύπνος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εάν έχετε άγχος. Συνήθως εκείνη τη στιγμή που πέφτετε στο κρεβάτι σκέφτεστε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και τελικά δεν μπορείτε να χαλαρώσετε.

Έχετε διάφορες φοβίες.

Όταν ταξιδεύετε σκέφτεστε τα ατυχήματα. Όταν αρρωστήσετε νομίζετε ότι έχετε κάτι σοβαρό, ακόμα και εάν είναι μια απλή γρίπη. Ο κατάλογος των ανησυχιών είναι τεράστιος.

Ανησυχείτε ακόμα περισσότερο όταν κάποιος ρωτά αν όλα είναι εντάξει.

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άγχους, εάν κάποιος ρωτά αν όλα είναι εντάξει, μερικές φορές αυτό μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.

Αισθανθείτε ένοχοι όταν κάποιος δεν ανταποκρίνεται γρήγορα.

Ο καθένας μπορεί να αγχωθεί εάν δεν βρει άμεση ανταπόκριση σε κάτι που έχει ζητήσει. Όμως εάν έχετε πολύ άγχος τότε καταλήγετε να πιστεύετε πως η απάντηση δεν δόθηκε εξαιτίας σας.

Νιώθετε πανικό όταν κάποιος αρχίσει να μιλάει για το μέλλον.

Όταν πρέπει να σκεφτείτε τα μελλοντικά σας σχέδια, σας πιάνει πανικός. Ακόμη και όταν ακούτε τους άλλους να συζητούν για το μέλλον, νιώθετε άγχος και ανίκανοι να συμμετέχετε στη συζήτηση.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!