Οι διακοπές κάνουν καλό στα παιδιά!
Οι διακοπές κάνουν καλό στα παιδιά!


Οι διακοπές με τα παιδιά είναι πάντα κάπως… περιπετειώδεις!

Ακόμη και οι μητέρες που είναι της άποψης ότι πρέπει να ταξιδεύουν πάντα μαζί με τα παιδιά παραδέχονται ότι δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά οι ανταμοιβές αξίζουν πάντα τον κόπο.

Όχι μόνο παρέχετε στα παιδιά σας βιωματική μάθηση, εκθέτοντάς τα σε νέους πολιτισμούς και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, αλλά τα ωθείτε να γίνουν πιο προσαρμόσιμοι και πιο επιτυχημένοι μεγαλώνοντας. Τα παιδιά γίνονται καλύτεροι άνθρωποι ταξιδεύοντας – όχι μόνο τη στιγμή που ταξιδεύουν, αλλά και στο μέλλον.

Παραδέχονται ότι το ταξίδι ως οικογένεια μπορεί να είναι δύσκολο, δαπανηρό, να χρειάζεται μια… μίνι μετακόμιση, αλλά οι μακροπρόθεσμες ανταμοιβές του να δούμε με τα παιδιά μας τον κόσμο υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος.

Παρακάτω έχουμε υπογραμμίσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους τα παιδιά επωφελούνται από το ταξίδι:
Αυξάνουν την αυτονομία τους.
Έχοντας τα παιδιά μαζί σας στην «περιπέτεια» τα τοποθετείτε έξω από τη ζώνη άνεσής / βολής τους. Είναι πρόκληση να αντιμετωπίσουν νέες εμπειρίες σε νέα περιβάλλοντα.

Μαθαίνουν την ευγνωμοσύνη – και όχι την αχαριστία.
Η έκθεση σε νέους πολιτισμούς και τρόπους ζωής θα διδάξει στα παιδιά κάτι περισσότερο από τον τρόπο ζωής τους. «Η οδήγηση σε μέρη όπου τα σπίτια φαίνονται πολύ διαφορετικά από τα δικά τους βοηθά να καταλάβουν ότι εκατομμύρια (και δισεκατομμύρια, παγκοσμίως) άνθρωποι ζουν εντελώς διαφορετικές υπάρξεις».

Γίνονται πιο ανοιχτόμυαλα και κοινωνικοποιούνται ευκολότερα.
Όταν ταξιδεύετε, τα παιδιά αναγκάζονται να αλλάξουν κάποια πράγματα. Από τα αγαπημένα τους γεύματα μέχρι τις συνήθεις δραστηριότητές τους, θα κάνουν ένα διάλειμμα για να δοκιμάσουν νέα πράγματα που θα επεκτείνουν τους ορίζοντές τους.

Πηγή: themamagers.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!