Ποια είναι η ιδανική άσκηση για την ψυχολογία σου;
Ποια είναι η ιδανική άσκηση για την ψυχολογία σου;


Είναι γνωστό ότι η άσκηση μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για την ψυχική σας υγεία.

Ποιο είδος γυμναστικής όμως είναι ιδανικό αν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα;

Η πεζοπορία θεωρείται ιδανική αν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Μην ξεχνάτε ότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκειά της, έχουν σημαντικά οφέλη για το μυαλό σας.

«Η άσκηση είναι ίσως το καλύτερο αντικαταθλιπτικό», λέει η Ellen Vora, ολιστική ψυχίατρος στη Νέα Υόρκη. «Έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά (αν όχι περισσότερο) και έχει οφέλη, όπως η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, της συγκέντρωσης, της καρδιαγγειακής υγείας και της διάρκειας ζωής».

Υπάρχει επίσης ένας μακρύς κατάλογος των ασθενειών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και μπορούν να βελτιωθούν με την άσκηση, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η αϋπνία και η διπολική διαταραχή, που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο κάθε χρόνο.

Κάθε είδους προπόνηση, θεωρητικά, θα βελτιώσει την κατάσταση της ψυχικής σας υγείας και θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Παρόλα αυτά, θα ήταν ιδανικό αν μπορούσατε να συνδυάσετε τα οφέλη της άσκησης με τα οφέλη της φύσης, πηγαίνοντας για πεζοπορία.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μία απολαυστική ατομική ή ομαδική δραστηριότητα, η πεζοπορία συνδυάζει δύο από τα πιο ισχυρά «αντικαταθλιπτικά», δηλαδή την άσκηση και τη φύση. «Η φύση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την ψυχική μας υγεία», λέει η Vora. «Μελέτες έχουν δείξει ότι κοιτάζοντας τα δέντρα και το πράσινο μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας».

Με δεδομένο ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιλαμβάνει πολύωρη παραμονή σε εσωτερικούς χώρους μπροστά από οθόνες, μία βόλτα στη φύση μπορεί να είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς θα βελτιώσει αισθητά την ψυχική σας υγεία.

Πηγή: mindbodygreen.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!