9+1 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο γραφείο σας
9+1 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο γραφείο σας


Το γραφείο θα πρέπει να είναι οργανωμένο με ένα τρόπο που θα ενισχύει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητά σας.

Ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητά σας και την ικανότητα να ολοκληρώνετε τις εργασίες σας αποτελεσματικά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Harvard Business Review. Επιπλέον, μερικά από τα πράγματα που ίσως βρίσκονται στο γραφείο σας, μπορεί να μην αρμόζουν στον εργασιακό χώρο.

Είτε βρίσκεστε σε ένα κλειστό γραφείο, είτε σε έναν open space χώρος, αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε ποτέ στο γραφείο σας.

1. ΦΑΓΗΤΟ
Μπορεί να θεωρείτε ότι είναι πρακτικό να τρώτε το μεσημεριανό σας στο γραφείο, αλλά θα μπορούσε να βλάψει την παραγωγικότητά σας. Σε ένα άρθρο του NPR, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Kimberly Elsbach, σημείωσε ότι «γνωρίζουμε ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία συμβαίνει όταν οι άνθρωποι αλλάζουν παραστάσεις. Έτσι, το να παραμένετε στην ίδια τοποθεσία επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργικότητά σας».

2. ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΦΕ
Το να έχετε χρησιμοποιημένες κούπες στο χώρο εργασίας σας προσθέτουν άχρηστα πράγματα στο γραφείο σας. «Είναι καλύτερα να πάρετε λίγο χρόνο και να αφήσετε την κούπα καφέ σας στην κουζίνα αμέσως μετά τη χρήση», δήλωσε στο Business Insider η Valli Vishnubhotla, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων στην AW Media.

 3. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

«Αν και όλοι έχουν το δικαίωμα στο να έχουν τις προσωπικές τους αντιλήψεις και απόψεις, οι συνάδελφοί σας μπορεί να μην συμφωνούν με τις πολιτικές σας απόψεις και επομένως να δημιουργηθεί αχρείαστη ένταση και διαμάχη στον χώρο εργασίας», αναφέρει ο Eugene Gamble, καθηγητής επιχειρηματικότητας και επιχειρηματίας, στο Business Insider. Πρότεινε, επίσης, το να κρατήσετε τις πολιτικές σας απόψεις ξεχωριστά από το χώρο εργασίας σας.

4. ΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Η Laura Small, αντιπρόεδρος και διευθύντρια προσωπικού στο διαφημιστικό πρακτορείο RPA, δήλωσε στο Business Insider ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να έχουν αφημένα έγγραφα που αφορούν οποιεσδήποτε νομικές διαδικασίες στις οποίες ίσως εμπλέκονται στην προσωπική ή επαγγελματική τους ζωή, καθώς περιέχουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες.

5. ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα που θα πρέπει να αφήσετε πέρα από το γραφείο σας. «Το κινητό μας τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως περισπασμός από τη δουλειά μας», δήλωσε ο Judge Graham, ειδικός σε θέματα ηγεσίας, συγγραφέας και επιχειρηματίας στο Business Insider. Μάλιστα, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Association for Consumer Research, καθώς βρήκε ότι μόνο και μόνο η παρουσία του κινητού σας στο γραφείο μπορεί να σας αποσυντονίσει, ακόμα και αν είναι κλειστό ή στο αθόρυβο.

6. ΓΛΥΚΑ
Αποφύγετε το να κρατάτε μπισκότα, γλυκά ή σοκολάτα στο γραφείο σας, αν προσπαθείτε να παραμείνετε υγιής. «Είναι πολύ εύκολο το να ξεκινήσετε να τρώτε ενώ είστε απασχολημένοι με μια δουλειά, ειδικά νωρίς το απόγευμα, δήλωσε ο Ben Taylor, ιδρυτής του HomeWorkingClub, μιας πηγής για εργαζομένους από απόσταση, στο Business Insider. «Είτε εργάζεστε από το γραφείο είτε από το σπίτι, κρατήστε τα σνακ με τις πολλές θερμίδες στην κουζίνα ή στον χώρο του διαλείμματος, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο το να υποκύψετε στον πειρασμό», δήλωσε.

7. ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ
«Εκτός αν η εταιρεία σας ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις και είστε σίγουροι ότι η θέση σας θα καταργηθεί, το να έχετε το βιογραφικό σας σε φανερό σημείο, στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ψάχνετε για δουλειά», ανέφερε ο Roy Cohen, σύμβουλος καριέρας και συγγραφέας στο Business Insider. Αν το έβλεπε ή το μάθαινε το αφεντικό σας, θα επηρέαζε την εμπιστοσύνη του προς εσάς, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να ξανακερδίσετε.

8. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ
Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται σε έναν χώρο εργασίας όπου να κυριαρχεί ένα έντονο άρωμα, και μερικοί άνθρωποι ίσως να έχουν κάποια αλλεργία ή να προτιμούν ένα περιβάλλον που να μην μυρίζει κάτι το ιδιαίτερο. Μάλιστα, τα αρωματικά χώρου που λειτουργούν με ρεύμα αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς και μπορεί να αποσπούν την προσοχή των συναδέλφων σας από την δουλειά τους.

9. ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Το να έχετε μα οδοντόβουρτσα ή ένα καθρέφτη σε ένα συρτάτι είναι αποδεκτό, αλλά το να αφήνετε τσιμπιδάκια, νυχοκόπτες, αποσμητικό ή προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους συναδέλφους σας να μην σας παίρνουν στα σοβαρά.

10. ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η μουσική μπορεί να σας βοηθά στο να κάνετε πιο αποτελεσματικά και ευχάριστα τη δουλειά σας, αλλά να ενοχλεί τους συναδέλφους σας. Οπότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ακουστικά για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική όσο βρίσκεστε στη δουλειά.

Πηγή: fortunegreece.com

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!