Θες να καταπολεμήσεις την αϋπνία μέσα σε ένα λεπτό;
Θες να καταπολεμήσεις την αϋπνία μέσα σε ένα λεπτό;


Ακολούθησε αυτά τα τρία απλά βήματα και παρατήρησε το σώμα σου καθώς χαλαρώνει και βυθίζεται μετά από τις πρώτες κι όλας επαναλήψεις.

Ζούμε σε μα εποχή που η μάστιγα του άγχους επηρεάζει (αρνητικά) ένα τεράστιο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού. Το έντονο στρες είναι η πηγή μεγάλης δυστυχίας, καθώς πέρα από την ένταση που σου προκαλεί την ώρα που το βιώνεις, επηρεάζει και άλλους τομείς της καθημερινότητας σου.

Ένας από αυτούς τους τομείς είναι φυσικά και ο ύπνος!

Συνεχώς με επισκέπτονται άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες και που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν λύση. Είναι σίγουρα τρομερά βασανιστικό να πρέπει να ανταπεξέλθεις στα καθήκοντα της καθημερινότητας ενώ το προηγούμενο βράδυ έμεινες ξάγρυπνος!

Αφότου λοιπόν βαρεθείς να μετράς πρόβατα και λίγο πριν αποφασίσεις να το ρίξεις στα φάρμακα (εάν δεν το έχεις ήδη κάνει ), θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το αγαπημένο μου κόλπο. Το γνωστό κόλπο “478”.

Πρόκειται για μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο που θα σου επιτρέψει να κοιμηθείς σε περίπου 60 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που αρχίζεις να τη χρησιμοποιείς. Από προσωπική μου εμπειρία θα σου πω ότι αυτή η μέθοδος είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική παρά την απλότητα της εφαρμογής της.

Πρόκειται για μια μέθοδο (με ρίζες από τη γιόγκα) βασισμένη σε ρυθμική αναπνοή. Οι αριθμοί 478, σημαίνουν το εξής:

-Εισπνέω από τη μύτη για τέσσερα δευτερόλεπτα (4).

- Κρατάω την αναπνοή μου για επτά δευτερόλεπτα (7).

- Εκπνέω από το στόμα για οκτώ δευτερόλεπτα (8).

(και πάλι από την αρχή)

Είναι δυνατόν μια τόσο απλή τεχνική να μπορεί να λύσει το πρόβλημα σου; Κι όμως είναι. Εάν δε το προσπαθήσεις δε θα μπορέσεις να καταλάβεις την αξία αυτού του μικρού θησαυρού που μόλις σου χάρισα!

Ακολούθησε αυτά τα τρία απλά βήματα και παρατήρησε το σώμα σου καθώς χαλαρώνει και βυθίζεται μετά από τις πρώτες κι όλας επαναλήψεις.

Εάν παρ΄ ’όλα αυτά το πρόβλημα αϋπνίας συνεχίζει να σε ταλαιπωρεί έντονα και σε μεγάλη συχνότητα, θα σου πρότεινα να μιλήσεις σε έναν γιατρό ή ψυχολόγο το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!