Αυτές είναι οι συνήθειες των επιτυχημένων αντρών
Αυτές είναι οι συνήθειες των επιτυχημένων αντρών


Διάβασμα, φιλανθρωπία, αθλητισμός κι άλλες ασχολίες που μας κάνουν καλύτερους.

Οι επιτυχημένοι άντρες δεν έγιναν επιτυχημένοι επειδή τους έπεσε το λαχείο. Έχουν δουλέψει, έχουν ιδρώσει, έχουν μοχθήσει πολλές φορές για να φτάσουν εκεί που έφτασαν, αφού πρώτα φρόντισαν να διανύσουν μία πορεία όπου παρ' όλες τις δυσκολίες δεν το έβαλαν κάτω. Κουβαλώντας μαζί τους μερικές συνήθειες που τους έκαναν να αντιμετωπίζουν τη ζωή με άλλο μάτι.

Πέρα όμως από την υπομονή και την επιμονή που χρειάστηκαν για να πετύχουν τους στόχους τους, ας δούμε εκείνες τις συνήθειες που καλό θα ήταν να αντιγράψουμε -αφού ακόμα κι αν δεν μας κάνουν επιτυχημένους, σίγουρα μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Η πρωινή τελετουργία
Jack Dorsey | CEO Twitter

Δεν εννοούμε κάποια τελετή προφανώς, αλλά μία -καλώς εννοούμενη- ρουτίνα. Σήκω από το κρεβάτι με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι, ξέχνα το snooze. Tο να έχεις μία πρωινή ρουτίνα θα σε βοηθήσει να μην αγχώνεσαι από το πρωί. Γιατί αν αγχωθείς με το που ξυπνήσεις, αυτό το κουβαλάς όλη μέρα.

Ο διαλογισμός
Clint Eastwood | Ηθοποιός, σκηνοθέτης

Ναι, ο τελευταίος άνθρωπος που θα περίμενες να ασχολείται με ανατολίτικες φιλοσοφίες είναι ο Dirty Harry, Ο Clint Eastwood όμως φροντίζει να διαλογίζεται δύο φορές τη μέρα εδώ και 40 χρόνια. Λέει, ότι αυτό τον βοηθά να κάνει τη δουλειά του χωρίς άγχος. Κι όταν λέει κάτι ο Eastwood το εννοεί.

Το διάβασμα
Bill Gates | Ιδρυτής της Microsoft

O Mr. Microsoft είναι γνωστό ότι διαβάζει μανιωδώς βιβλία -κι ενίοτε γράφει για αυτά. Δηλώνει ότι η αναγνωστική του μανία (σ.σ: 50 και πλέον βιβλία τον χρόνο) τον βοηθά, ακόμα και σήμερα, να μαθαίνει καθημερινά κάτι καινούργιο. Αν παίρνεις μέσα μαζικής μεταφοράς για τη δουλειά σου, τώρα ξέρεις τι να κάνεις: πάρε μαζί σου ένα βιβλίο.

Ο αθλητισμός
Barack Obama | Πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πιο δημοφιλής Πλανητάρχης των τελευταίων δεκαετιών αθλείται καθημερινά, κάθε πρωί για 45 λεπτά. Μία συνήθεια που ακολουθεί με ευλάβεια και δεν παραλείπει ποτέ. Αν μπορεί να το κάνει εκείνος ενώ κυβερνά τον πλανήτη, μήπως θα ήταν καλό να το προσπαθήσεις κι εσύ; Θα κερδίσεις ενδορφίνες, πολλές ενδορφίνες από την άσκηση.

Το πρωινό ξύπνημα
Richard Branson | CEO Virgin

Ο CEO της Virgin ξυπνά καθημερινά στις 5 η ώρα το πρωί. Χρησιμοποιεί αυτόν τον χρόνο, έτσι ώστε να προγραμματίσει τη μέρα του, πριν αρχίσει το χάος της επαγγελματικής καθημερινότητας. Τον ίδιο κανόνα ακολουθεί κι ο Tim Cooke, CEO της Apple.

Η φιλανθρωπία
Mark Zuckerberg | CEO Facebook

Ο εφευρέτης των κοινωνικών δικτύων, εκτός από παιδί-θαύμα είναι κι ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους του πλανήτη, με τις δωρεές του να ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια -μία τακτική που ακολουθεί κι ο Bill Gates. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το κάνουν για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από την κοινή γνώμη, παρ' όλα αυτά όμως εκείνο που μένει είναι το αποτέλεσμα. Και, τελικά, αν δεν έχεις την οικονομική ευχέρεια, μπορείς πάντοτε να δηλώσεις εθελοντής για έναν σκοπό.

Οι προτεραιότητες
Steve Jobs | Ιδρυτής της Apple

Το να μπορείς να ξεχωρίζεις ανάμεσα στα σημαντικά και στα λιγότερα σημαντικά ζητήματα, είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων. Ο Steve Jobs είχε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να κάνει αυτήν τη διάκριση: αναρωτιόταν αν ήταν η τελευταία του μέρα στη Γη, θα καταπιανόταν με το ζήτημα που έχει σημειώσει στην ατζέντα; Αν η απάντηση ήταν "όχι", τότε απλά το προσπερνούσε.

Το δημιουργικό χόμπι
Warren Buffet | Επενδυτής

Οι άνθρωποι που έχουν ένα δημιουργικό χόμπι έχουν την τάση να δουλεύουν πιο σκληρά, να είναι πιο ευχαριστημένοι, παραγωγικοί, να έχουν καλύτερη εργασιακή συμπεριφορά αλλά και να είναι πιο δημιουργικοί στη δουλειά τους. Ο Buffet -όσο απίθανο κι αν ακούγεται- συνηθίζει να παίζει ukulele (σ.σ: ένας είδος λαούτου) στον ελεύθερό του χρόνο, κάτι για το οποίο δηλώνει ότι είναι σίγουρος πως ακονίζει το IQ του.

Από: Esquire NL


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!