Η εποχή που γεννηθήκαμε επηρεάζει την προσωπικότητα;
Η εποχή που γεννηθήκαμε επηρεάζει την προσωπικότητα;


Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε πως η εποχή που γεννηθήκατε μπορεί να επηρεάσει την ιδιοσυγκρασία σας και την πιθανότητα να αναπτύξετε ορισμένες διαταραχές της διάθεσης.

Για παράδειγμα οι άνθρωποι που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Ωστόσο, αν γεννηθήκατε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε μεταβολές της διάθεσή σας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι που έχουν γενέθλια την άνοιξη ή το καλοκαίρι τείνουν να είναι πιο θετικοί, ενώ εκείνοι που γεννιούνται το χειμώνα είναι πιο ευερέθιστοι σε σχέση με εκείνους που γεννιούνται άλλες εποχές. Το γεγονός αυτό μπορεί οφείλεται στο ότι οι εποχές επηρεάζουν ορισμένους νευροδιαβιβαστές, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Όταν τα επίπεδα σεροτονίνης πέφτουν, οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ανήσυχοι ή καταθλιπτικοί. Η ντοπαμίνη είναι ένας άλλος ενισχυτής της διάθεσης και τα αυξημένα επίπεδα τείνουν να κάνουν τους ανθρώπους πιο σίγουρους και υπερκινητικούς.

Τέλος οι ειδικοί αναφέρουν πως η εποχή που γεννιόμαστε επηρεάζεται επίσης από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας της μητέρας, τα είδη των παθογόνων και η έκθεση στο φως. Και όλες αυτοί οι παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!