4+1 συμβουλές για να ζεις το ΤΩΡΑ!
4+1 συμβουλές για να ζεις το ΤΩΡΑ!


Έχεις σκεφτεί πώς θα μπορούσες να κάνεις το τώρα καλύτερο;
Αν παρατηρήσει κανείς τους ανθρώπους γρήγορα θα διαπιστώσει το πόσο αξιοθαύμαστα και συγχρόνως το πόσο περίεργα όντα είναι. Πλάθουν την ιδανική πραγματικότητα με το μυαλό τους και έπειτα πασχίζουν έτσι ώστε να την κάνουν να βγει αληθινή. Βάζουν ως στόχο υλικά αγαθά που θέλουν αποκτήσουν, ιδανικές συνθήκες που θέλουν να ζήσουν και ιδανικούς ανθρώπους με τους οποίους επιθυμούν να συνυπάρξουν. Το να πασχίζεις και να προσπαθείς για οτιδήποτε επιθυμείς δεν είναι λάθος. Το να πασχίζεις όμως για κάτι τέλειο και αψεγάδιαστο και συγχρόνως να αγνοείς την απλότητα και την σημαντικότητα των πραγμάτων που είδη έχεις δίπλα σου ίσως είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Καμιά φορά οι άνθρωποι προσκολλούνται στην έντονη επιθυμία των στόχων που θέτουν και ξεχνούν να διαπιστώσουν και να εκτιμήσουν όλα αυτά που έχουν γύρω τους κάνοντας το μεγαλύτερο λάθος… να τα θεωρούν δεδομένα.

Άνθρωποι, σκέψεις και συναισθήματα κινούνται στο τώρα και είναι το τώρα, γιατί για το αύριο κανείς και ποτέ δε θα είναι σίγουρος. Γιαυτό το λόγο παρακάτω αναφέρονται 5 tips που θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε να κάνεις περισσότερο ουσιαστικές τις στιγμές στη ζωή σου.

1) Δώσε ερμηνεία στις στιγμές που ζεις. Για παράδειγμα μπορείς να σκεφτείς ότι κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα περάσω ωφέλιμο και ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά μου έτσι ώστε να τα κάνω να χαρούν ή θα αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου για να με επιβραβεύσω για την δύσκολη δουλειά που έφερα εις πέρας. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις πιο ξεκάθαρο το νόημα της στιγμής που πρόκειται να ακολουθήσει. Θα είσαι ικανός να έχεις έναν ξεκάθαρο στόχο και να προσαρμοστείς πιο εύκολα και πιο ουσιαστικά σε οτιδήποτε πρόκειται να κάνεις. Επίσης η ερμηνεία μπορεί να δοθεί και μετά το πέρασμα ενός γεγονότος. Για παράδειγμα μπορείς να σκεφτείς ότι σήμερα πέρασα πολύ ωραία με τις φίλες μου διότι κάναμε καινούρια πράγματα και αυτό με κάνει να αισθάνομαι αρκετά δημιουργική.

2) Εκφράσου. Μη φοβάσαι να δείξεις τα συναισθήματα σου. Είτε ζεις στιγμές χαράς είτε στιγμές λύπης τα συναισθήματα είναι καλό να εκφράζονται και να χαρακτηρίζουν τις στιγμές της ζωής μας. Βέβαια κάποιες φορές στα πάρα πολύ έντονα συναισθήματα όπως για παράδειγμα αυτό του θυμού θα ήταν καλό το συναίσθημα να μετριάζεται ανάλογα τον χρόνο, τον τόπο και το πρόσωπο που υπάρχει απέναντι σου έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες ή απρόβλεπτες καταστάσεις.

3) Βάλε τα θέλω σου σε προτεραιότητα. Προσπάθησε να δημιουργήσεις στιγμές που τις θέλεις πραγματικά. Είτε αυτό σημαίνει να δεις και να μιλήσεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο είτε σημαίνει να έχεις για παράδειγμα κάποια πρόσωπα στη ζωή σου με τα οποία είσαι σίγουρος πως με αυτά θα υπάρξουν στιγμές που επιθυμείς να ζήσεις.

4) Εκτίμησε και τις απρόβλεπτες στιγμές. Ο απρόβλεπτος παράγοντας είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε όλες τις ανθρώπινες ζωές. Βάλε όμως τα δυνατά σου έτσι ώστε να τον διαχειριστείς ωφέλιμα και εποικοδομητικά.

5) Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου. Τι πιο όμορφο από το σε όλες τις στιγμές της ζωής σου να παραμένεις ο εαυτός σου. Οι παραπάνω συμβουλές εμπεριέχουν τον συγκεκριμένο παράγοντα ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι έτσι ώστε να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω tips με επιτυχία.

Να προσπαθείς, να αλλάζεις να εξελίσσεσαι. Να είσαι αυτό που είσαι στη βέλτιστη εκδοχή του.

Και μην παραλείπεις το τώρα. Ίσως είναι πολύ πιο σημαντικό απ όσο φαντάζεσαι.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!