VIDEO: Το γρήγορο τεστ που δείχνει τι IQ έχετε!
VIDEO: Το γρήγορο τεστ που δείχνει τι IQ έχετε!


Στο συμπέρασμα ότι η αντίληψη ενός ατόμου συνδέεται με τη νοημοσύνη κατέληξε μία μελέτη από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ η οποία βασίστηκε σε μία άσκηση που ελέγχει την ασυνείδητη ικανότητα του εγκεφάλου να φιλτράρει την οπτική κίνηση.

 

 

Σύμφωνα με τη μελέτη δηλαδή, οι άνθρωποι που έχουν υψηλό IQ αντιλαμβάνονται πως τα αντικείμενα κινούνται σε υψηλές ταχύτητες. Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια μελέτη οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι κακοί στο να αντιλαμβάνονται την κίνηση ενός αντικειμένου σε μεγάλο φόντο, κάτι που συνδέεται με την ικανότητά τους να μην αποσπάται η προσοχή τους.

Η μελέτη βασίστηκε σε μία δοκιμή στην οποία ζητήθηκε από άτομα να παρακολουθήσουν ένα βίντεο ασπρόμαυρων ράβδων που κινούνται. Από τα άτομα αυτά ζητήθηκε να προσδιορίσουν προς ποια κατεύθυνση μετακινήθηκαν οι ράβδοι κάθε φορά. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης αντιλαμβάνονταν πιο γρήγορα την κατεύθυνση που ακολουθούσαν οι ράβδοι, αλλά δεν ήταν καλοί όταν η κίνηση παρουσιαζόταν σε μεγάλο φόντο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν αναπτύξει την ικανότητα να μην αποσπώνται.

Όπως τονίζουν πάντως οι ειδικοί που πραγματοποίησαν τη μελέτη, η ικανότητα κάποιου να μην αποσπάται η προσοχή του και να αποκλείει άσχετες πληροφορίες είναι και αυτή επιτρέπει να ολοκληρώνει τους στόχους με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: huffingtonpost.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!