Αυτά είναι τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα για μία γυναίκα!
Αυτά είναι τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα για μία γυναίκα!


Μήπως έχετε στρες γιατί εξασκείτε ένα από αυτά;
Πλέον οι γυναίκες ασκούν όλα τα επαγγέλματα ακόμα  και αυτά που κάποτε θεωρούνταν ανδροκρατούμενα. Παρόλα αυτά σύμφωνα με μελέτες υπάρχουν κάποιες δουλειές οι οποίες προκαλούν περισσότερο άγχος στις γυναίκες παρά στους άντρες. Δείτε ποιες είναι.

Χειρουργός

Σύμφωνα με μια αυστραλιανή μελέτη οι γιατροί, κυρίως οι χειρουργοί, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Το πιο αγχωτικό πράγμα για έναν γιατρό είναι ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τους ασθενείς, όμως θαύματα δεν γίνονται.  

Σου σεφ

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Kings College του Λονδίνου ο σου σεφ είναι από τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα κυρίως για τις γυναίκες. Η πίεση που δέχεται ο σου σεφ κατά τη είναι τόσο μεγάλο που πολλοί αλλάζουν επάγγελμα. Και φυσικά οι ώρες εργασίας είναι τόσες πολλές και πιεστικές που όταν γυρνάτε σπίτι πρέπει να αφήνετε τα πάντα πίσω σας για να αποφορτίζεστε από όλο το στρες.

Πυροσβέστης

Το πιο αγχωτικό στοιχείο της συγκεκριμένης δουλειάς είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αυτοσχεδιάζεις και να χρησιμοποιείς τη διαίσθηση σου για να τα βγάλεις πέρα στις δύσκολες καταστάσεις. Όσο καλά και να έχεις εκπαιδευτεί, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά και να μην μπορείς να βοηθήσεις το συνάνθρωπο σου, για αυτό και πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο.

Οδηγός ταξί

Μπορεί να μην σου ακούγεται ιδιαίτερα αγχωτικό κι όμως ένας οδηγός ταξί εκθέτει τη ζωή του σε κίνδυνο διαρκώς, αφού η καθημερινότητα στο τιμόνι είναι πολύ σκληρή. Το να εργάζεσαι σε ταξί κυρίως τη νύχτα έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε περίεργο και κακότροπο πελάτη, που μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Πώς να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες πάνες για το μωρό σας!