4+1 συνήθειες που έχουν μόνο οι ακαταμάχητες γυναίκες!
4+1 συνήθειες που έχουν μόνο οι ακαταμάχητες γυναίκες!


Kατηγορήστε μας ως παλιομοδίτες που χρησιμοποιούμε τη λέξη «ακαμάχητη» -είναι αλήθεια πως είναι κάπως παλιακή, αλλά συμπυκνώνει το νόημα των επιθέτων «σέξι», «ελκυστικός» και «αξιοπρόσεκτος». Δεν θα μιλήσουμε για γυναίκες που διεγείρουν ερωτικά όσους έχουν την τύχη να τις θαυμάζουν. Θα μιλήσουμε για εκείνες τις γυναίκες, που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά κι απορείς… πώς το κάνουν;

Χαμογελούν ζεστά, αλλά μόνο όταν το εννοούν 

Άμα είσαι κορίτσι, οι παρατηρήσεις του τύπου «χαμογέλα και λίγο», «σκάσε ένα χαμόγελο, κορίτσι πράγμα» από θείες, γιαγιάδες, γειτόνισσες κ.λπ. δίνουν και παίρνουν –απ’ τα 4 έως τα 84. Προσπερνάμε την προφανή ανεδαφικότητα του παλαιολιθικού «τα κορίτσια πρέπει να είναι πιο ευχάριστα/ ευγενικά/ γλυκά/ προσηνή απ’ τ’ αγόρια», και στεκόμαστε στο εξής απλό: ένα βεβιασμένο, ψυχρό ή ψεύτικο χαμόγελο είναι διακόσιες φορές χειρότερο από το καθόλου χαμόγελο. Οι γυναίκες, λοιπόν, που έχουν προσπεράσει τη συμβουλή «σκάσε και κανένα χαμόγελο» και χαμογελούν πολύ, ειλικρινά και ζεστά αλλά μόνο όταν το εννοούν είναι και ελκυστικές και ανεπιτήδευτες και συμπαθητικές.

Όπως όλοι οι άνθρωποι που χαμογελούν.

«Προσεγμένη εμφάνιση» δεν σημαίνει «μαλλί κομμωτηρίου» και παγιέτα απ’ το πρωί

Ο κάθε άνθρωπος θέτει τον πήχη όπου εκείνος νομίζει σχετικά με την εμφάνισή του και δεν μπορούμε να φανταστούμε σχεδόν καμία συνθήκη η οποία μπορεί να μας επιβάλλει τι θα φορέσουμε, πώς θα ‘ναι τα μαλλιά μας και πόσο χρόνο θα περάσουμε μπροστά απ’ τον καθρέφτη. Οι γυναίκες με ελκυστική εμφάνιση δεν είναι εκείνες -ή, για να είμαστε ακριβείς «δεν είναι μόνο εκείνες»- που προσέχουν κάθε λεπτομέρεια του στιλ τους. Είναι καθαρές, είναι άνετες μ’ αυτό που φοράνε και δεν προσπαθούν υπερβολικά.

Έχουν χιούμορ

Λίγα πράγματα είναι τόσο αφοπλιστικά και ελκυστικά όσο το χιούμορ. Το να μη φοβάσαι να αστειευτείς με τον εαυτό σου και τα ελαττώματά σου, να έχεις κάθε διάθεση να δεις την αστεία πλευρά της πιο σκοτεινής κατάστασης και να ‘σαι ετοιμόλογος, είναι προσόν. Κι είναι από τα προσόντα εκείνα που σε κάνουν ακαταμάχητο, ακόμα και για τους πιο… ξινούς.

Έχουν συμφιλιωθεί με τα ελαττώματά τους…

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γνωρίζουν καλά ότι κανείς δεν είναι τέλειος –ούτε κι αυτοί. Γνωρίζουν επίσης ότι οι ατέλειες (οι «έξω» μας και οι «μέσα» μας) είναι δυο ειδών: είτε «επιλύσιμες» (εννοούμε ότι υπόκεινται σε αλλαγές, αν το πάρουμε απόφαση –όπως το βάρος) είτε απ’ αυτές που τις παντρευόμαστε και πορευόμαστε μαζί τους στο διηνεκές. Επομένως, αν μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι, το αλλάζεις. Αν δεν μπορείς, συμφιλιώνεσαι. Τόσο απλά.

…και νιώθουν σιγουριά για τα προτερήματά τους

Αν το καλοσκεφτείς μπορείς να το δεις ακόμα κι αν είσαι ο πιο ανασφαλής άνθρωπος του κόσμου: για κάθε ελάττωμά σου υπάρχουν δεκάδες προτερήματα. Για κάθε χαρακτηριστικό σου που αντιπαθείς, υπάρχουν σίγουρα πολλά, πολλά άλλα που σε κάνουν όμορφη, συμπαθητική, αξιόλογη ή ό,τι άλλο. Συνήθως οι άνθρωποι ξεχνάμε τα θετικά (τα δικά μας και της ζωής) ή τα θεωρούμε δεδομένα και επιμένουμε να υπογραμμίζουμε και να σκεφτόμαστε τα αρνητικά. Οι άνθρωποι με καλή διάθεση, αυτοπεποίθηση και ενέργεια, όμως, υπάρχουν για να μας υπενθυμίσουν ότι για να είσαι… ακαταμάχητος, πρέπει να κοιτάζεσαι πού και πού στον καθρέφτη και να νιώθεις ευχαριστημένος μ’ αυτό που βλέπεις.

Όχι μόνο να σ’ αγαπάς, δηλαδή. Αλλά και να σε συμπαθείς.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!