Τα 4 χαρακτηριστικά των δυναμικών ανθρώπων
Τα 4 χαρακτηριστικά των δυναμικών ανθρώπων


Δείτε εάν τα έχετε και εσείς...
Ο κόσμος υποφέρει όχι επειδή στερείτε καλών ανθρώπων που προσπαθούν για το κοινό καλό, αλλά επειδή αυτοί οι καλοί άνθρωποι δεν είναι δυναμικοί. Έχασαν τον εαυτό τους στη μέση του ταξιδιού. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει ο Joan Halifax, κοινωνικός ακτιβιστής, ανθρωπιστής, ανθρωπολόγος και δάσκαλος βουδιστής. Σύμφωνα με τον Halifax υπάρχουν 4 χαρακτηριστικά που καθορίζουν το δυναμικό χαρακτήρα. Αν θέλετε μάθετε ποια είναι συνεχίστε την ανάγνωση.

Αυτογνωσία

Όταν έχετε αυτογνωσία σημαίνει ότι γνωρίζετε τον εαυτό σας σε βαθύτερο επίπεδο. Μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα πώς διαμορφώνονται οι ιδέες και οι αντιδράσεις σας. Ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε αυτογνωσία είναι ο διαλογισμός.

Αυτοέλεγχο

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτοέλεγχο κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα εάν το βράδυ επιθυμείτε να φάτε ένα σνακ, σταματήστε και αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά. Στη συνέχεια αντί να επισκεφτείτε το ψυγείο πιείτε ένα ποτήρι νερό. Εφόσον καταφέρετε να έχετε πειθαρχία στα μικρά πράγματα θα μπορέσετε να τη χρησιμοποιήστε και σε άλλες φάσεις της ζωής σας.

Ανάληψη ευθυνών

Όλοι κάνουν λάθη αλλά ο τρόπος που με τον οποίο τα χειρίζεστε δείχνει το χαρακτήρα σας. Ανάλογα με την κατάσταση ίσως χρειαστεί να ζητήσετε συγνώμη και άλλες φορές ίσως χρειαστεί να αλλάξετε συμπεριφορά. Θέλει δύναμη για να παραδεχτείτε το λάθος σας και να κάνετε το σωστό.

Υπομονή

Η υπομονή είναι αρετή. Παρόλα αυτά είναι φυσιολογικό να θέλετε κάποιες φορές να εκραγείτε. Για να μπορέσετε να αποκτήσετε περισσότερη υπομονή πρέπει να ξεκινήσετε να βλέπετε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!