Βρες χρόνο για τον εαυτό σου!
Βρες χρόνο για τον εαυτό σου!


Γιατί πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου!

Βρες λοιπόν χρόνο για τον εαυτό σου. Βρες χρόνο για σένα. Γιατί σου αξίζει.

Γυναίκα ή άνδρας, μητέρα ή πατέρας, εργαζόμενη / ος ή όχι δεν παύει να είσαι άνθρωπος και σαν άνθρωπος να έχεις προσωπικές ανάγκες. Οι ανάγκες αυτές μπορούν να μεταφραστούν με τις λέξεις ξεκούραση, φροντίδα, χαλάρωση, προσωπικός χρόνος και χώρος. Όμως γιατί κάτι τέτοιο είναι σημαντικό σε μια εποχή που ο χρόνος περιορίζεται και συγχρόνως τρέχει τόσο γρήγορα; 

Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν ένα καινούργιο άτομο μπει στη ζωή σου και επιθυμείς να το γνωρίσεις καλύτερα αφιερώνεις κάποιον συγκεκριμένο χρόνο σε αυτό. Θα μιλήσεις, θα συζητήσεις και θα ανταλλάξεις γνώμες και απόψεις μαζί του. Ακριβώς το ίδιο θα ήταν χρήσιμο να συμβαίνει (κάτω από ιδανικές συνθήκες) και με την σχέση του κάθε ανθρώπου με τον εαυτό του.

Το να μπορέσει κάποιος να παρατηρήσει για λίγο τον εαυτό του σαν ένας αντικειμενικός κριτής είναι αρκετά χρήσιμο. Θα ήταν καλό να διαπιστώσει στιγμές και καταστάσεις που τον κάνουν να νιώθει αδύναμο είτε ευάλωτο με απώτερο σκοπό τον υγιή αφουγκρασμό του σώματος, της ψυχής και του νου του.

Η ζωή κάποιες φορές καθώς επίσης και η απαιτητική καθημερινότητα, μας κάνει να ξεχνάμε την σημαντικότητα του εαυτού μας και να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στους άλλους. Για αυτό λοιπόν άκουσε τον εαυτό σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο έτσι ώστε να σκεφτείς, να αισθανθείς και να νιώσεις. Να κατανοήσεις πράγματα που σου συμβαίνουν. Να βάλεις νέους στόχους. Να διώξεις κάθε τι που θεωρείς τοξικό στη ζωή σου και που απλά μέχρι τώρα το υπομένεις. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου για να γίνεις πιο δημιουργικός άνθρωπος και περισσότερο ουσιαστικός. Μην παραμελείς την ξεκούραση και την ατομική σου φροντίδα. Είναι κι αυτό υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου. Διασκέδασε και χαμογέλασε, μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Οργάνωσε την διατροφή σου και κάνε τη περισσότερο ποιοτική. Μα πάνω από όλα πίστεψε στη δύναμη, την ευεξία και την ομορφιά που έχεις μέσα σου.

Επίσης μην ξεχνάς ότι ο χρόνος έτρεχε, τρέχει, και πάντα θα τρέχει. Γι αυτό δώσε σε αυτόν, τον ρυθμό που επιθυμείς εσύ. Ξεκίνα από αύριο. Βρες έστω μια ώρα για σένα και κάνε αυτό που πραγματικά επιθυμείς.

Και που θα αποσκοπήσει όλο αυτό; Θα αποσκοπήσει στο να αισθανθείς καλύτερα και στο να βάλεις αρκετά υγιείς και γερές βάσεις στη σχέση που έχεις εσύ με τον εαυτό σου. Μια σχέση ζωής και καθημερινής τριβής. Μιας σχέσης, που ακόμα κι αν όλα  γύρω μοιάζουν να καταρρέουν ή να μην λειτουργούν όπως επιθυμείς, αυτή η «σχέση» θα βρίσκεται πάντα εκεί και γι αυτό τον λόγο και μόνο της αξίζουν πολλά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!