Αυτό είναι (τελικά) το μυστικό της επιτυχίας και της ευτυχίας
Αυτό είναι (τελικά) το μυστικό της επιτυχίας και της ευτυχίας


Θέλετε να ζήσετε μια καλή ζωή; Τα αποτελέσματα της μελέτης θα σας δείξουν τον τρόπο.

Έχετε αναρωτηθεί τι χρειάζεται για να ζήσετε μια καλή ζωή; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας και της ευτυχίας; Οι ερευνητές του Χάρβαρντ φαίνεται να έχουν μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

Σε μια μελέτη που διαξάχθηκε στο Χάρβαρντ οι ερευνητές παρακολούθησαν τις ζωές 724 ανδρών για 79 χρόνια. Οι άνδρες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν δευτεροετείς φοιτητές στο Harvard College ενώ η δεύτερη ήταν ομάδα αγοριών από τις φτωχότερες συνοικίες της Βοστώνης. Κάθε χρόνο οι ερευνητές ρωτούσαν για τη ζωή και για την υγεία τους και όταν τελείωσαν την έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι η φιλία και οι στενές σχέσεις με την οικογένεια προστατεύουν τους ανθρώπους από τα ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Συγκεκριμένα ο Robert Waldinger, ψυχίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και καθηγητής της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι οι προσωπικές μας σχέσεις επηρεάζουν έντονα την υγεία μας και την επιτυχία μας τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο..

Από την άλλη μεριά η μοναξιά είναι τοξική και μπορεί δημιουργήσει ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Οι άνθρωποι που δεν έχουν κοινωνικό κύκλο είναι λιγότερο ευτυχισμένοι και ζούνε λιγότερα χρόνια σε σχέση με εκείνους που έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο. Όμως αυτό που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο είναι η ποιότητα των σχέσεων. Αντί να εστιάζουμε στην ποσότητα, είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθούμε στην ποιότητα των φιλικών σχέσεων που δημιουργούμε.

Επίσης η μελέτη διαπίστωσε ότι η προσήλωση σε μια σχέση είναι προστατευτική. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις είχαν καλύτερη μνήμη σε σχέση με εκείνους που έζησαν μια πολυτάραχη ζωή. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καλή ζωή χτίζεται με καλές σχέσεις.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!