Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


Εάν η εγκυμοσύνη έχει αυξήσει το ενδιαφέρον σας για το σεξ, θα χαρείτε να μάθετε ότι το αμνιακό υγρό στη μήτρα σας και οι ισχυροί μύες που την περιβάλλουν προστατεύουν το έμβρυο. Συνεπώς, η σεξουαλική δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το μωρό σας εφόσον δεν έχετε επιπλοκές.

Η εγκυμοσύνη ενδέχεται, ωστόσο, να προκαλέσει αλλαγές στο επίπεδο άνεσής σας. Εφόσον αισθάνεστε άνετα, οι περισσότερες σεξουαλικές στάσεις επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το στοματικό σεξ είναι, επίσης, ασφαλές. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, πειραματιστείτε για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυριαρχήσει, αρκεί να έχετε κατά νου την αμοιβαία ευχαρίστηση και άνεση.

Είναι απαραίτητα τα προφυλακτικά;
Η σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε εσάς και το μωρό σας. Αποφύγετε όλες τις μορφές σεξ – κολπικό, στοματικό και πρωκτικό – εάν ο σύντροφός σας έχει ενεργή ή πρόσφατα διαγνωσθείσα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη.

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό εάν:

Δεν είστε σε μια αμοιβαία μονογαμική σχέση
Επιλέγετε να κάνετε σεξ με έναν νέο σύντροφο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Σε ποιες περιπτώσεις απαγορεύεται
Θα πρέπει να έχετε υπόψη πως η διέγερση του μαστού, ο γυναικείος οργασμός και ορισμένες ορμόνες στο σπέρμα που ονομάζονται προσταγλανδίνες μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις της μήτρας.

Ο γυναικολόγος σας ενδέχεται να συστήσει να απέχετε από τις σεξουαλικές δραστηριότητες εάν:

Έχετε ανεξήγητη κολπική αιμορραγία
Έχεις διαρροή αμνιακού υγρού
Ο τράχηλός σας αρχίζει να ανοίγει πρόωρα (αυχενική ανικανότητα)
Ο πλακούντας σας καλύπτει εν μέρει ή πλήρως το άνοιγμα του τραχήλου σας (προδρομικός πλακούντας)
Έχετε ιστορικό πρόωρου τοκετού

Τι γίνεται αν δεν θέλω να κάνω σεξ;
Πολλές γυναίκες δεν έχουν διάθεση για σεξ όταν είναι σε ενδιαφέρουσα. Αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίσει. Μοιραστείτε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας ανοιχτά και με στοργικό τρόπο με τον σύντροφό σας, προκειμένου να βρείτε άλλους τρόπους οικειότητας. Εάν το σεξ είναι δύσκολο, δυσάρεστο ή απαγορεύεται, δοκιμάστε να αγκαλιαστείτε, να φιληθείτε ή να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλο.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!