Είσαι έγκυος; Πώς θα το καταλάβεις;
Είσαι έγκυος; Πώς θα το καταλάβεις;


Όταν ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας να μείνετε έγκυος, μπορεί να πιστεύετε ότι τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι η πρωινή ναυτία ή η απώλεια περιόδου. Ωστόσο, αν είστε παρατηρητική με το σώμα σας, είναι πολύ πιθανό να αναγνωρίσετε κάποια διακριτικά «μηνύματα» που σας… στέλνει το σώμα σας. Και εξαιτίας αυτού, εάν οι γυναίκες γνωρίζουν τι ψάχνουν, μπορεί να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πότε συνέβη η σύλληψη. Ακόμα κι αν είναι πολύ νωρίς για να φανεί σε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Ενδείξεις ότι έχει γίνει σύλληψη
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές που είναι πιθανό να εκδηλωθούν πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη, περιλαμβάνουν:

Κράμπες
Πολλές γυναίκες είναι εξοικειωμένες με τις κράμπες που παρουσιάζουν πριν να έρθει η περίοδός τους. Μπορεί να είναι κράμπες στην κάτω κοιλιακή χώρα ή ακόμα και στην μέση ενώ συνήθως τείνουν να εμφανίζονται τις ίδιες μέρες κάθε μήνα, με περίπου την ίδια συχνότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κράμπες που μπορεί να αισθανθείτε σε περίπτωση σύλληψης είναι διαφορετικές από αυτές που μπορεί να βιώσετε κατά την περίοδο. Οι κράμπες σύλληψης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αίσθημα τσιμπήματος.
Τράβηγμα.
Μυρμήγκιασμα.

Επομένως, εάν κάποια από αυτές τις αισθήσεις γίνει αισθητή στην περιοχή της κοιλιάς, είναι καλό σημάδι ότι έχει συμβεί σύλληψη.

Μικρή αιμορραγία
Όταν το ωάριο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας, μπορεί να προκαλέσει μια ελαφρά αιμορραγία. Όμως, επειδή συνήθως συμβαίνει περίπου τη στιγμή που θα ξεκινήσει μια περίοδος, σύμφωνα με την Κλινική Mayo, πολλές γυναίκες τείνουν να την μπερδεύουν με την περίοδο.

Περίπου 10 έως 14 ημέρες μετά τη σύλληψη, μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Γενικά θεωρείται ότι είναι μια ελαφριά περίοδος. Και εξαιτίας αυτού, η αιμορραγία πρόκειται για ένα σημάδι σύλληψης, που πολλές γυναίκες τείνουν να αγνοούν.

Κούραση
Μόλις το ωάριο εμφυτευτεί, το σώμα αρχίζει να εργάζεται για να διατηρήσει την εγκυμοσύνη. Ως εκ τούτου, υπάρχει πολλή ενέργεια που πρέπει να δαπανηθεί. Εξαιτίας αυτού, ένα από τα πρώτα σημάδια σύλληψης είναι αυτό της κόπωσης.

Αρκεί να σκεφτείτε τις διεργασίες που θα πρέπει να γίνουν για να γίνει το σώμα σας ένα φιλόξενο σπίτι για το έμβρυο, σε συνδυασμό με τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως η γυμναστική, η εργασία σας. Επομένως, εάν προσπαθείτε να συλλάβετε και ξαφνικά αισθάνεστε κούραση όλο και πιο συχνά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η σύλληψη είναι επιτυχής.

Ναυτία
Για τις γυναίκες που είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές, το αίσθημα ναυτίας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι σύλληψης. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ναυτία μπορεί να εμφανιστεί ήδη δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Μια περίοδος που η εγκυμοσύνη είναι πολύ νωρίς για να εντοπιστεί με τεστ.

Ως εκ τούτου, εάν η ναυτία γίνει σταθερή στη καθημερινότητά σας, μπορεί απλώς να έχει συμβεί σύλληψη και η πρωινή ναυτία να έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!