7+1 πράγματα που θα θέλεις να κάνεις όταν μάθεις πως είσαι έγκυος
7+1 πράγματα που θα θέλεις να κάνεις όταν μάθεις πως είσαι έγκυος


Συγχαρητήρια, είστε έγκυος! Όταν σταματήσετε να χοροπηδάτε από χαρά, μπορεί να αναρωτηθείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Δείτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μετράτε αντίστροφα για να αγκαλιάσετε το μωρό σας:

Ξεκινήστε με τα βασικά της εγκυμοσύνης
*Υπολογίστε την ημερομηνία γέννησης του μωρού σας
Μην ασχολείστε με μολύβι και χαρτί – απλώς χρησιμοποιήστε έναν υπολογιστή ημερομηνίας τοκετού, από τους δεκάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, για να μάθετε την ημερομηνία για την οποία θα ανυπομονείτε σε όλη την εγκυμοσύνη σας.

*Επιλέξτε γιατρό ή μαία
Θα επισκέπτεστε ξανά και ξανά τον μαιευτήρα, τον οικογενειακό γιατρό ή τη μαία σας τους επόμενους μήνες – επομένως είναι σημαντικό να βρείτε ένα καλό ταίρι. Μόλις πάρετε την απόφασή σας, προγραμματίστε το πρώτο σας προγεννητικό ραντεβού (συνήθως όταν είστε τουλάχιστον 8 εβδομάδων έγκυος.)

*Αποφασίστε πότε θα ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας
Κάποιες γυναίκες περιμένουν μετά το πρώτο τρίμηνο, όταν μειώνεται ο κίνδυνος αποβολής, ενώ άλλες το ανακοινώνουν αμέσως. Σκεφτείτε επίσης πώς θα δημοσιοποιήσετε τις ειδήσεις – αυτοπροσώπως, μέσω τηλεφώνου, γραπτώς ή με φωτογραφία ή βίντεο. Φυσικά, αυτό θα πρέπει να είναι μια κοινή απόφαση με το σύντροφό σας.

Φροντίστε το σώμα και το μωρό σας
*Προσοχή στην υγεία σας
Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι πάντα σημαντικός – αλλά όταν ζεις για δύο, είναι πολύ πιο σημαντικός. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι λαμβάνετε αρκετό φολικό οξύ, ξεκινήστε να παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη (ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει μία), τρώτε μια υγιεινή διατροφή κατάλληλη για εγκύους, σκεφτείτε μια ρουτίνα άσκησης φιλική προς την εγκυμοσύνη και προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά.

*Αποφύγετε τις υπερβολές
Δεν χρειάζεται να ζείτε σε μια αποστειρωμένη φούσκα, αλλά ορισμένα πράγματα είναι επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτά περιλαμβάνουν ορισμένα τρόφιμα, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, την υπερβολική καφεΐνη, ορισμένα φάρμακα, διάφορες τοξίνες, καθώς και ορισμένες δραστηριότητες και συμπεριφορές. Μιλήστε με τον γυναικολόγο σας για να μάθετε περισσότερα για το τι μπορεί να χρειαστεί να αποφύγετε προσωπικά.

*Να είστε προετοιμασμένοι για πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης
Δεν θα συμβεί κάθε σύμπτωμα εγκυμοσύνης σε κάθε γυναίκα, αλλά η έγκαιρη εκπαίδευση του εαυτού σας μπορεί να σας αποτρέψει από το να αιφνιδιαστείτε. Μπορεί να αισθανθείτε ναυτία και έμετο, εξάντληση, παράξενες λιγούρες για φαγητό, πόνο στο στήθος και εξοργιστικά συχνές τάσεις να ουρήσετε. Κι αυτά είναι απλώς τα πιο κοινά παράπονα. Ένα πλήθος άλλων συμπτωμάτων θα μπορούσε επίσης να σας περιμένει στη γωνία.

*Προετοιμαστείτε για αλλαγές στο σώμα σας
Πιθανότατα περιμένετε να δείτε την κοιλιά και το στήθος σας να φουσκώνουν, αλλά επιφυλάσσονται κι άλλες αλλαγές στο σώμα σας που μπορεί να μην γνωρίζετε. Να είστε σε επιφυλακή για πιο πυκνά μαλλιά, σκουρόχρωμο δέρμα και εξάρσεις ακμής, πρησμένους αστραγάλους, ραγάδες και κιρσούς. Μπορεί να παρατηρήσετε και άλλες αλλαγές στο σώμα ή την εμφάνισή σας. Η εγκυμοσύνη επηρεάζει διαφορετικά κάθε γυναίκα, αλλά γνωρίζοντας τι μπορεί να συμβεί θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις ιδιαίτερες σωματικές σας αλλαγές.

*Παρακολουθήστε την ανάπτυξη του μωρού σας
Το μωρό σας μεγαλώνει και αλλάζει απίστευτα γρήγορα. Ρίχνοντας μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο το μωρό σας αναπτύσσεται κάθε εβδομάδα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την ψυχολογία σας όταν βρεθείτε αντιμέτωπη με τα λιγότερο ευχάριστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

 

Πριν αποκτήσετε το μωρό σας είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για όλα όσα επιφυλάσσει μια εγκυμοσύνη, να υπολογίσετε τα οικονομικά σας και να σκεφτείτε τι όνομα θέλετε να του δώσετε.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!