4 tips ενυδάτωσης στην εγκυμοσύνη
4 tips ενυδάτωσης στην εγκυμοσύνη


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εύκολο να αφυδατωθείτε, καθώς το σώμα σας χρειάζεται περισσότερα υγρά για να υποστηρίξει το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Αλλά εάν δεν αυξάνετε την πρόσληψη νερού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για την εγκυμοσύνη σας. Μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες παρενέργειες όπως δυσκοιλιότητα και πρήξιμο και μπορεί επίσης να προκαλέσει επιπλοκές όπως χαμηλά αμνιακά υγρά. Περιττό να πούμε ότι το να παραμείνετε ενυδατωμένη στην εγκυμοσύνη είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Σύντομος οδηγός για να παραμείνετε ενυδατωμένη
Μερικοί εύκολοι τρόποι για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Αποφύγετε την καφεΐνη
Τα καφεϊνούχα ροφήματα έχουν διουρητική δράση, η οποία αναγκάζει το άτομο να ουρεί πιο συχνά. Για το λόγο αυτό, ο καφές σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να συμβάλει στην αφυδάτωση. Γενικά, πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ στην εγκυμοσύνη. Οι μέλλουσες μανούλες προτείνεται να μην καταναλώνουν περισσότερα από 200 χιλιοστόγραμμα καφέ την ημέρα.

Επιλέγουμε ενυδατικές τροφές
Ορισμένες τροφές έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό από άλλες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης του σώματος σε υψηλά επίπεδα κατά την εγκυμοσύνη.

Μερικές από τις καλύτερες τροφές περιλαμβάνουν τον ζωμό, τις σούπες, το σέλινο, το μαρούλι, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, τις ντομάτες, το κολοκύθι, το αγγούρι, το καρπούζι, τις φράουλες, τις πιπεριές και το κονουπίδι.

Η τεχνολογία υπέρ σας
Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να θυμηθούν να πίνουν τακτικά νερό. Εάν είστε και εσείς έτσι, σκεφτείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας μία από τις δεκάδες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση της πρόσληψης νερού.

Μπορείτε να ρυθμίσετε υπενθυμίσεις για μέσα στην ημέρα και να παρακολουθείτε πόσα ποτήρια νερό πίνετε. Αυτό σας επιτρέπει να συγκρίνετε ημέρες για να δείτε αν σημειώνετε πρόοδο και επιτυγχάνετε τους στόχους σας.

Πίνουμε νερό με κάθε γεύμα
Ένας άλλος τρόπος για να θυμάστε να πίνετε νερό είναι να πίνετε πάντα ένα ποτήρι με το γεύμα σας. Αν βάλετε ένα ποτήρι νερό μπροστά σας, θα σας είναι πιο εύκολο να το πιείτε. Βάλτε ως στόχο να τελειώσετε το ποτήρι μέχρι να τελειώσετε με το γεύμα.

Να θυμάστε ότι το νερό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με το πόσα πίνετε και τρώτε για να μην αισθάνεστε φουσκωμένοι.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!