9+1 πράγματα που θα κάνετε όταν αποκτήσετε παιδιά
9+1 πράγματα που θα κάνετε όταν αποκτήσετε παιδιά


Ετοιμαστείτε να πάρετε πίσω ό,τι έχετε πει σχετικά με το τι θα κάνατε ή δεν θα κάνατε ποτέ στη ζωή σας. Πότε; Μα φυσικά όταν υποδεχτείτε το αγγελούδι σας. Και δεν έχετε ιδέα πόσα από αυτά που είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα κάνατε θα τα κάνετε με απόλυτη φυσικότητα και μάλιστα στο τέλος της ημέρας θα αναρωτηθείτε γιατί τα είχατε αποκλείσει στο παρελθόν!

1. Θα μιλάτε συνέχεια για το παιδί σας
Ναι, θα το κάνετε. Θα μιλάτε για το παιδί σας στην οικογένεια, στους φίλους σας, στο Facebook, στο Instagram. Κυρίως γιατί θα σας φαίνεται κατά κάποιο τρόπο πιο αξιαγάπητο, πιο όμορφο και πιο έξυπνο από τα άλλα μωρά. Φυσικά θα ξέρετε ότι προφανώς δεν είναι το μοναδικό που κάνει όλα αυτά για τα οποία περηφανεύεστε, απλώς είναι το μοναδικό γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο δικός σας κόσμος. Επομένως δεν θα μπορείτε να μετριάσετε τον ενθουσιασμό σας. Είναι εντάξει όμως. Συνεχίστε να το κάνετε! Τα μωρά είναι υπέροχα, εσείς κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτό!

2. Θα πιάσετε τον εμετό του παιδιού σας στα χέρια σας

Δεν υπάρχει λόγος για τους γονείς να αναπτύξουν αυτό το ιδιαίτερο… χάρισμα! Δεν διορθώνει απολύτως τίποτα το να μπορεί κάποιος να το κάνει. Στην πραγματικότητα, κάνει τα πράγματα χειρότερα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο εμετός θα έχει εξαπλωθεί παντού, πάνω στο παιδί, στο κρεβάτι του, στον τοίχο, πιθανόν στα μαλλιά σας και δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα γιατί τα χέρια σας θα είναι λερωμένα. Ωστόσο μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα ως γονείς. Σαν να προσπαθήσαμε να ελέγξουμε κάτι το οποίο θα διαπιστώσουμε με τον καιρό ότι ουσιαστικά δεν ελέγχεται. Αλλά δεν πειράζει! Κάποια στιγμή μπορεί να ακούσετε και την καλή κουβέντα: «Ωραία πιάσιμο!».

3. Θα κουβεντιάζετε για γεμάτες… πάνες
Βασικά, όχι μόνο θα αναπτύσσετε το συγκεκριμένο θέμα των κενώσεων του μικρού σας με απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά κάποιες φορές θα νιώθετε και πάρα πολύ χαρούμενοι. Ακόμα και περήφανοι! Θα διαπιστώσετε ότι μεταξύ γονέων, τον πρώτο καιρό, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θέματα συζήτησης που μπορείτε να φανταστείτε!

4. Θα ακούγεστε σαν τη μητέρα σας
Τα λόγια της θα βγαίνουν από τα χείλη σας σαν δαίμονας που έχει κυριεύσει την ψυχή σας. Θα σας είναι αδύνατον να σταματήσετε να επαναλαμβάνετε ό,τι έχετε ακούσει από το δικό της στόμα όσο κι αν προσπαθείτε. Αλλά το πιο παράδοξο θα είναι που θα αμέσως μετά θα την παίρνετε τηλέφωνο να της πείτε πόσο δίκιο είχε για τόσα πράγματα που σας έλεγε στο παρελθόν!

5. Θα μετανιώνετε κάθε φορά που θα λέτε: «Το παιδί μου ποτέ δεν θα…»
Στην πραγματικότητα, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, καθίστε και καταγράψτε οτιδήποτε θα λέγατε για το σπλάχνο σας και η πρόταση που θα κάνατε θα άρχιζε με την παραπάνω φράση. Έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι σκληρό κάρμα σάς περιμένει όσο το παιδί σας μεγαλώνει! Όχι, κάποια πράγματα σίγουρα θα τα αποφύγετε. Αλλά ενίοτε, και συχνότερα απ΄ ό,τι φαντάζεστε, θα κάνετε πράγματα που ορκιζόσασταν ότι ποτέ δεν θα κάνατε. Με τον καιρό θα συνειδητοποιήσετε ότι μεγαλώνοντας συνεχίζουμε να ωριμάζουμε κι εμείς ως γονείς και να αντιλαμβανόμαστε ότι η αυστηρότητα προκαλεί σκέψεις που μας απομακρύνουν από την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κάνουμε το καλύτερο για την οικογένειά μας. Ωστόσο μην αγχώνεστε! Θα βρείτε την άκρη! Απλώς έχετε τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό σας ανοιχτά!

6. Θα αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας
Δεν θα είστε το ίδιο άτομο. Η ζωή σας δεν θα είναι η ίδια. Στην πραγματικότητα η ζωή σας θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ΄ ό,τι είχατε φανταστεί στα πιο τρελά σας όνειρα. Θα νιώσετε απροετοίμαστοι γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο που λέγεται «Παιδιά». Αλλά θα δείτε, θα σας αρέσει!

7. Θα νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε καταστάσεις
Όλες αυτές οι σκέψεις ότι δεν είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε στις απαιτητικές καταστάσεις θα σας κάνουν να αμφισβητήσετε τις ικανότητές σας, τον τρόπο σκέψης σας, τον ίδιο σας τον εαυτό. Μπορείτε να τα καταφέρετε και θα τα καταφέρετε. Είμαστε πιο σκληροί από αυτό που πιστεύουμε.

8. Θα είστε συνεχώς αργοπορημένοι (μπορεί και όχι)
Θα είναι δύσκολο για όποιους από εσάς έχετε συνηθίσει να πηγαίνετε στην ώρα σας στα ραντεβού σας. Τώρα θα εισέλθετε σε μια νέα φάση, αφού θα αισθάνεστε ότι συνεχώς τρέχετε πίσω από αυτό που πρέπει να προλάβετε. Όμως μπορεί και όχι. Μπορεί η μητρότητα να σας ξυπνήσει την οργανωτική σας φύση την οποία πάντα ονειρευόσασταν ότι θα θέσετε σε λειτουργία, οπότε να είστε πάντα προετοιμασμένες και στην ώρα σας. Ό,τι από τα δύο κι αν σας συμβεί, μην ξεχάσετε να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και το χρόνο σας.

9. Θα γίνετε πρωινός τύπος
Είτε το θέλετε είτε όχι! Η καθημερινότητά σας θα ξεκινάει νωρίς το πρωί. Ακόμα και τα Σάββατα και τις Κυριακές!

10. Θα χαμογελάτε με περηφάνια και θα λέτε: «Σίγουρα αξίζει τον κόπο!»
Σίγουρα θα το λέτε και θα το εννοείτε! Και όντως, έτσι είναι. Είναι το να είσαι γονιός είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου!

Πηγή: mothering.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!