8 tips για την έγκυο
8 tips για την έγκυο


Αν είστε έγκυος είναι πιθανόν οι μήνες να σας φαίνονται ατέλειωτοι και να περιμένετε με αγωνία την στιγμή που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας. Ωστόσο, επειδή η εγκυμοσύνη στην πραγματικότητα αποτελεί μια μοναδική περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, ας δούμε μερικές συμβουλές για να την ζήσετε και να την χαρείτε στο μέγιστο.

Μην αγχώνεστε με το παραμικρό. Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά και να έχετε διαβάσει ακόμα περισσότερα και δυστυχώς υπάρχουν δύσκολες εγκυμοσύνες και εγκυμοσύνες με επιπλοκές. Όμως, όλα αυτά δεν θα συμβούν και σε εσάς. Χαλαρώστε, χαρείτε το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας και μην βάζετε συνέχεια το κακό στο μυαλό σας.

Μην διαβάζετε πολύ. Αποφύγετε τις αυθαίρετες διαγνώσεις μέσω internet και μην διαβάζετε όποιο βιβλίο εγκυμοσύνης βρίσκεται μπροστά σας. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας συστήσει ένα-δυο βιβλία που εγκρίνει και μην μπλέκεστε με πολλές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις.

Μιλήστε με τις φίλες σας. Αν έχετε απορίες μοιραστείτε τις με την αδερφή σας ή την φίλη σας που έχει ήδη γίνει μανούλα και που την εμπιστεύεστε. Δεν είναι κακό να ρωτάτε κάποιον που έχει ήδη βρεθεί στη θέση σας.

Φιλτράρετε ό,τι σας λένε. Είπαμε να ρωτάτε την αδερφή σας ή την κολλητή σας, αλλά δεν χρειάζεται να ακούτε και να ακολουθείτε οποιαδήποτε συμβουλή σας προσφέρει ο κάθε σχετικός ή άσχετος.

Μην αγοράζετε πολλά ρούχα. Μην ξοδεύετε πολλά χρήματα από την αρχή της εγκυμοσύνης σας για ρούχα που σε 3 ή 4 μήνες δεν θα σας κάνουν πια. Ψωνίστε με σύνεση και επενδύστε σε ρούχα με κουμπιά ή λάστιχα που μεγαλώνουν μαζί με την κοιλίτσα σας.

Κοιμηθείτε. Η φύση προνοεί, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να την ακούσετε. Τώρα που μπορείτε ,κάθε φορά που νυστάζετε ή νιώθετε κουρασμένη, κοιμηθείτε. Όταν έρθει το μωρό, θα αναπολείτε αυτές τις στιγμές.

Βγάλτε πολλές φωτογραφίες. Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία με την φουσκωμένη κοιλίτσα τους και είναι πραγματικά κρίμα. Βγάλτε όσες φωτογραφίες θέλετε, θα έρθει η στιγμή που θα της κοιτάτε με νοσταλγία.

Εμπιστευτείτε το γιατρό σας. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε ότι εμπιστεύεστε απόλυτα τον γυναικολόγο σας και ότι σας βγάζει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξτε έναν γιατρό που πέρα από την επιστημονική κατάρτιση, τον εκτιμάτε και σαν άνθρωπο.

Πηγή: mpther.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!