Οι λοιμώξεις των αυτιών της εγκύου
Οι λοιμώξεις των αυτιών της εγκύου


Οι λοιμώξεις των αυτιών μπορεί να προκύψουν για διάφορους λόγους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γιατί προκαλείται λοίμωξη στο αυτί
Οι έγκυες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες σε ασθένειες. Αν λοιπόν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη είναι πιθανόν να αποκτήσετε λοίμωξη στο αυτί. Τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να συμβεί αυτό κατά την κύηση είναι:

Ορμονικές αλλαγές

Αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές οι ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας , καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια και ιούς από ό,τι συνήθως. Δεν είναι σαφές πώς συνδέονται οι ορμόνες και οι ιοί με ακριβή τρόπο.

Αύξηση της ροής του αίματος

Καθώς η ροή του αίματος αυξάνεται στο σώμα σας, κατακρατείται περισσότερο υγρό. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα αυτού, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η μύτη σας πρήζεται και βουλώνει όταν είστε έγκυος. Εάν έχετε πολλά υγρά στη μύτη μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε μόλυνση του αυτιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Νόσος Meniere

Η νόσος του Meniere μπορεί να επηρεάσει την ακοή και την ισορροπία σας όταν είστε έγκυος.

Εποχικές αλλεργίες, κρυολογήματα και γρίπη

Οι εποχικές αλλεργίες και ασθένειες αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης λοίμωξης στα αυτιά.

Σημάδια και συμπτώματα των λοιμώξεων στα αυτιά

Κουδούνισμα στα αυτιά
Φλεγμονή των αυτιών
Ενόχληση γύρω από τα αυτιά
Προσωρινή απώλεια ακοής
Ερυθρότητα και πρήξιμο του ακουστικού πόρου

Πώς να αντιμετωπίσετε τις λοιμώξεις των αυτιών

Από τα πρώτα συμπτώματα που θα νιώσετε, επικοινωνείστε με τον γιατρό σας ο οποιος θα σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε. Ενδεικτικά οι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής:

Αν έχετε κερί στα αυτιά σας, ένας απλός καθαρισμός μπορεί να είναι αρκετός.
Αποσυμφορητικά για τη μύτη
Φάρμακα από το στόμα
Η εισπνοή ατμού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση τυχόν ήχων που μπορεί να αισθάνεστε ως αποτέλεσμα μόλυνσης των αυτιών.
Είναι επίσης πιθανό το μάσημα τσίχλας να σας ανακουφίσει παροδικά από το να ακούτε ήχους στο αυτί σας.

Σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων

Οι σπιτικές θεραπείες μπορεί να σας ανακουφίσουν , εφόσον βέβαια έχετε πάρει την έγκριση του γιατρού.

Ατμός
Η εισπνοή ατμού είναι ένας από τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεβουλώσουν τα αυτιά. Ο ατμός θα βοηθήσει στη χαλάρωση και την αραίωση της βλέννας, η οποία θα ανακουφίσει τη συμφόρηση του αυτιού

Ελαιόλαδο
Απλώστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο αυτί και αφήστε το εκεί για πέντε έως δέκα λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβάκι για να αφαιρέσετε τυχόν λάδι ή κερί αυτιού που έχει συσσωρευτεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λοίμωξη του αυτιού στην εγκυμοσύνη θεωρείται περισσότερο ενοχλητική παρά ανησυχητική. Αποφύγετε τη χρήση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή για τη θεραπεία λοιμώξεων του αυτιού.


Πηγή: Mothersblog.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!