3 tips για να είστε έτοιμοι για την έλευση του μωρού
3 tips για να είστε έτοιμοι για την έλευση του μωρού


Είναι απολύτως φυσιολογικό να αγχώνεστε με όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε για το μωρό. Από τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου έως την προετοιμασία της τσάντας για το μαιευτήριο και την επιλογή παιδίατρου, υπάρχουν πολλά να τακτοποιήσετε. Και με όλες αυτές τις ορμόνες εγκυμοσύνης που σας κατακλύζουν, είναι ιδιαίτερα εύκολο να πανικοβληθείτε.

Πριν το κάνετε, μάθετε αυτό: υπάρχει μόνο μια μικρή ομάδα πραγμάτων που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πριν φτάσει το μωρό. Αυτές είναι οι βασικές ανάγκες: αγορά του βασικού εξοπλισμού, όπως κάθισμα αυτοκινήτου και κούνια, εφοδιασμός με τα απαραίτητα για το νεογέννητο, όπως ρούχα, κλινοσκεπάσματα και πάνες, και προσαρμογή του σπιτιού έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για μωρό (π.χ. να καλύψετε τις πρίζες ρεύματος). Εστιάστε σε αυτά πρώτα.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας.

*Κάντε μία λίστα
Είναι σημαντικό να έχετε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε, ώστε να παραμείνετε οργανωμένοι. Μπορείτε να τα καταγράψετε ανά κατηγορία – τι θέλετε να αλλάξετε στο σπίτι, τι πρέπει να αγοράσετε, οικονομικά θέματα κ.λπ. – και να τα αναφέρετε κατά σειρά σπουδαιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν τα πράγματα στο κάτω μέρος κάθε ενότητας της λίστας δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη στιγμή της άφιξης του μωρού, θα είστε πιο χαλαροί γνωρίζοντας ότι τα πιο σημαντικά πράγματα έχουν τακτοποιηθεί.

*Διευκολύνετε την έρευνά σας
Εξοικονομήστε χρόνο έρευνας ζητώντας από φίλους και μέλη της οικογένειας συστάσεις και παραπομπές για πράγματα όπως η εύρεση ενός καλού παιδίατρου. Ακόμη και ο γυναικολόγος σας μπορεί να έχει μερικούς καλούς γιατρούς στο μυαλό του, επομένως μπορεί να βγάλετε εύκολα και γρήγορα αυτήν την υποχρέωση από τη λίστα σας.

*Ζητήστε βοήθεια
Όχι, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνη σας και αυτό είναι εντάξει! Αντ’ αυτού, ζητήστε βοήθεια. Ο σύντροφός σας μπορεί να αναλάβει τις βασικές δουλειές που χρειάζεται το βρεφικό δωμάτιο και η μητέρα σας ίσως μπορεί να προετοιμάσει για εσάς μερικά υγιεινά γεύματα. Θα πιέσετε υπερβολικά τον εαυτό σας εάν προσπαθείτε να διαχειριστείτε τα πάντα μόνη σας και σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είναι χαρούμενα να σας βοηθήσουν.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!