Τι δεν πρέπει να τρως στην εγκυμοσύνη;
Τι δεν πρέπει να τρως στην εγκυμοσύνη;


Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος γεμάτη χαρά αλλά και με πολλές θυσίες. Επειδή είστε υπεύθυνοι για έναν άλλο άνθρωπο κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών, οι μέλλουσες μητέρες τείνουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το μωρό.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσετε όλα όσα αγαπάτε όταν το τεστ εγκυμοσύνης σας είναι θετικό; Όχι, αλλά θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές, ειδικά στον τομέα της διατροφής. Μερικά από τα τρόφιμα που θα ήταν καλό να αποφύγετε, περιλαμβάνουν:

Διατροφή στην εγκυμοσύνη
Το μωρό σας τρώει βασικά ό, τι τρώτε, οπότε είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Όχι στο αλκοόλ
Το ποτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συσχετιστεί με αρνητικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννηση, όπως χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρος τοκετός και μαθησιακές δυσκολίες.

Παρόλο που οι σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες προκαλούνται συνήθως από την έντονη κατανάλωση αλκοόλ (δηλαδή αρκετά ποτά την ημέρα), δεν υπάρχει επί του παρόντος επιβεβαιωμένη «ασφαλής» ποσότητα αλκοόλ για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όχι στα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο
Ο υπερβολικός υδράργυρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει την όραση και την ακοή του μωρού σας, επομένως είναι σημαντικό να περιορίσετε την έκθεσή σας σε ψάρια που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κατά γενικό κανόνα, όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψάρι τόσο πιο πιθανό είναι να τρώει άλλα ψάρια για φαγητό – το οποίο αυξάνει την ποσότητα υδραργύρου που περιέχει. Αποφύγετε τα ψάρια όπως ξιφία, κεραμίδια και σκουμπρί, επιλέξτε μικρότερα ψάρια όπως ο σολομός.

Όχι στο σούσι
Τα ωμά θαλασσινά ή σούσι που περιέχουν ωμό ψάρι είναι επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πράγμα που ισχύει και για τα ωμά ή άψητα αυγά. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα πιάτα που περιέχουν θαλασσινά και αυγά είναι πλήρως μαγειρεμένα.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!