Η ενδεδειγμένη στάση ύπνου για την έγκυο
Η ενδεδειγμένη στάση ύπνου για την έγκυο


Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε αλλά και να μην κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα είναι τόσο πολλά, που η λίστα μοιάζει ατελείωτη. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πραγματικά δυνητικά επιβλαβή και άλλα που δεν είναι τόσο ανησυχητικά. Υπάρχουν επίσης πράγματα για τα οποία μπορείτε πραγματικά να κάνετε κάτι και άλλα για τα οποία δεν μπορείτε. Τα καλά νέα είναι ότι η στάση στην οποία κοιμάστε είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε.

Η καλύτερη στάση είναι στο πλάι
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το κλειδί δεν είναι να κοιμάστε στο πλάι και στις δύο πλευρές είναι συνήθως μια χαρά. Εάν προτιμάτε την δεξιά από την αριστερή πλευρά, αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αρκεί να σας βολεύει και να νιώθετε άνετα.

Ενώ η αριστερή πλευρά συνιστάται από τους γιατρούς, πολλές έγκυες γυναίκες εξακολουθούν να αλλάζουν από τη μια πλευρά στην άλλη καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για αυτό αν προτιμάτε την δεξιά, μπορείτε να την δοκιμάσετε.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και κοιμάστε με την πλάτη στο στρώμα; Οι ειδικοί προτείνουν να μην αγχώνεστε και απλώς να γυρνάτε στο πλάι ή να στηρίξετε το σώμα σας σε ένα μαξιλάρι για να μην στρίψετε είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά.

Το μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει
Η χρήση μαξιλαριών μεταξύ των ποδιών σας ενώ κοιμάστε μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο άνετα, αποτρέποντας τον πόνο στην πλάτη από την πίεση που μπορεί να συσσωρευτεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι πίσω από την πλάτη σας ως υπενθύμιση για να μην γυρνάτε.

Αν το νιώσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανότατα θα σταματήσετε από το να ξαπλώσετε με την πλάτη σας στο στρώμα, ακόμα και αν κοιμάστε βαθιά.

Οποιοδήποτε μαξιλάρι θα λειτουργήσει, αλλά υπάρχουν επίσης ειδικά μαξιλάρια για εγκύους που κοιμούνται στο πλάι. Μπορεί να διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει, ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς ένα κανονικό μαξιλάρι.

Η επιπλέον υποστήριξη στην μέση σας μπορεί να σας προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη στην πλάτη και τους γοφούς σας.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!