Άγχος στην εγκυμοσύνη
Άγχος στην εγκυμοσύνη


Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που οι γυναίκες περνούν από πολλά συναισθήματα. Από την ευτυχία, το σοκ, τον ενθουσιασμό, τη νευρικότητα και όλα τα ενδιάμεσα, η εγκυμοσύνη είναι περίοδος που οι γυναίκες τα αισθάνονται όλα.

Έτσι θα διαχειριστείτε το άγχος στην εγκυμοσύνη
Τα συναισθήματα άγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογικά. Από τις γυναίκες που δεν αισθάνονται τον έλεγχο του σώματός τους μέχρι την ανησυχία «θα γίνω καλή μαμά;», οι περισσότερες γυναίκες θα αισθάνονται κάποιο επίπεδο άγχους ενώ είναι έγκυες.

Έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε το άγχος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εστιάστε σε όσα μπορείτε να ελέγξετε
Όταν οι γυναίκες είναι έγκυες, μερικά από τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν το μεγαλύτερο άγχος είναι αυτά που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Από το σώμα που αλλάζει, τις κινήσεις του μωρού, και πολλά άλλα, υπάρχει ένα πλήθος πραγμάτων που μπορούν να προκαλέσουν άγχος.

Ως εκ τούτου το να εστιάσετε σε όσα μπορείτε να ελέγξετε για να νιώσετε μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να εξοικειωθείτε με όλα τα πράγματα της εγκυμοσύνης.

Ξεκουραστείτε
Είναι σημαντικό να κοιμάστε επαρκώς όταν είστε έγκυες, επειδή το σώμα σας υφίσταται τεράστιες φυσικές και ορμονικές αλλαγές. Έτσι ο ύπνος είναι απαραίτητος για να αποφύγετε την φυσική αλλά και την ψυχική εξάντληση, που μπορεί να εντείνει αισθήματα ανησυχίας.

Ως εκ τούτου, για να μειώσετε τα συναισθήματα άγχους βρείτε μια ρουτίνα χαλάρωσης που θα προετοιμάζει το σώμα σας για να αποκοιμηθείτε.

Η δύναμη των θρεπτικών συστατικών
Όλοι θέλουμε comfort foods όταν αγχωνόμαστε τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη. Αυτές οι τροφές όχι μόνο δεν διαθέτουν τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται για να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη, αλλά επηρεάζουν επίσης και τη διάθεση.

Ακόμα περισσότερο, όταν δεν καταναλώνετε υγιή γεύματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να εμφανιστεί υπογλυκαιμία. Όταν το σώμα έχει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τότε ο «πανικός» υπερισχύει.

Αυτός ο πανικός δεν επηρεάζει μόνο τη σωματική ευεξία αλλά μπορεί επίσης να βάλει τον εγκέφαλο σε μια πιο ανήσυχη κατάσταση. Επομένως, για να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα συνιστάται η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων όλη την ημέρα.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!