Eίναι ασφαλής η μελατονίνη στην εγκυμοσύνη;
Eίναι ασφαλής η μελατονίνη στην εγκυμοσύνη;


Κατά την εγκυμοσύνη συχνά αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου που οφείλονται σε διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα σε κράμπες στα πόδια, δυσπεψία ή σε κρίσεις άγχους.

Κατά την εγκυμοσύνη συχνά αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου που οφείλονται σε διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα σε κράμπες στα πόδια, δυσπεψία ή σε κρίσεις άγχους.

Η ιδέα της λήψης ενός φυσικού συμπληρώματος είναι ελκυστική είναι όμως και ασφαλής;
Δεδομένου ότι η μελατονίνη είναι συμπλήρωμα και όχι «φάρμακο» καθεαυτό, πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τον γιατρό Danielle Jones, MD, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με την ασφάλεια του συμπληρώματος στην εγκυμοσύνη.«Επί του παρόντος, υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας σχετικά με τη χρήση της μελατονίνης στην εγκυμοσύνη», λέει ο Δρ Jones. «Παρόλο που δεν έχουμε δεδομένα για να υποδείξουμε μια σαφή ένδειξη βλάβης, δεν έχουμε επίσης δεδομένα που να δείχνουν ότι αυτό το συμπλήρωμα είναι ασφαλές.»

Υπάρχει επίσης το ζήτημα του κανονισμού FDA. Η μελατονίνη είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα, που σημαίνει - όπως όλα τα άλλα συμπληρώματα - ότι δεν υπάρχει κεντρική επίβλεψη για την επιβεβαίωση της ποιότητας των συστατικών σε διάφορες μάρκες.Ταυτόχρονα, η μελατονίνη θεωρείται ευρέως ως ένα ασφαλές φάρμακο με λίγες παρενέργειες και υπάρχουν καταστάσεις όπου η μελατονίνη θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όπως τα περισσότερα άλλα συμπληρώματα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι έγκυες πρέπει να συζητήσουν τα υπέρ και τα κατά με το γιατρό τους. Η μελατονίνη μπορεί να είναι ασφαλέστερη για εσάς από τα εναλλακτικά φάρμακα και ο γιατρός σας μπορεί να σας επιτρέψει να τη χρησιμοποιήσετε σε περιορισμένη δόση.Από την άλλη πλευρά, μπορεί να τονίσει ότι είναι σημαντικό να αποφύγετε πλήρως τη μελατονίνη ανάλογα με την κατάστασή σας.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάρετε μελατονίνη με ασφάλεια, δεν χρειάζεται να υποφέρετε από αϋπνίες για εννέα μήνες. Μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να ηρεμήσετε και να κοιμάστε χωρίς προβλήματα.

Πηγή: Mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!