Οι καθ' έξιν αποβολές
Οι καθ' έξιν αποβολές


Οι καθ' έξιν αποβολές εμφανίζονται με συχνότητα που κυμαίνεται μεταξύ του 1/300 και του 1/100 ζευγάρια.

Η αυτόματη και μεμονωμένη απώλεια μίας κύησης στο πρώτο κυρίως τρίμηνο είναι πολύ συνηθισμένη. Φαίνεται πως η ανάπτυξη των γονιμοποιημένων ωαρίων αναστέλλεται σε ποσοστό έως και 70%.

Εξάλλου, υπολογίζεται πως έως και 50% των κυημάτων χάνονται πριν ακόμα παρουσιαστεί καθυστέρηση στην περίοδο και όταν η γυναίκα δει αίμα πιστεύει πως είναι η κανονική της περίοδος.

Οι καθ' έξιν αποβολές μπορεί να προκληθούν από γενετικούς παράγοντες. Επομένως η κλινική διερεύνση στις καθ' έξιν αποβολές περιλαμβάνει καταρχήν τον έλεγχο του γονιδιώματος, του DNA δηλαδή, των γονέων.

Το γονιδίωμά μας είναι οργανωμένο σε 23 ζεύγη σωματιδίων, που ονομάζονται χρωμοσώματα. Στο κάθε ζεύγος χρωμοσωμάτων, ένα χρωμόσωμα προέρχεται από τη μητέρα μας και ένα από τον πατέρα μας.Το κάθε χρωμόσωμα έχει συγκεκριμένα γονίδια, το καθένα από τα οποία είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο συγκεκριμένης λειτουργίας του σώματός μας.

Μερικές φορές, στα ζευγάρια που παρουσιάζουν καθ' έξιν αποβολές, σε έναν από τους δύο γονείς, δύο χρωμοσώματα έχουν «ανταλλάξει» μεταξύ τους κάποια γονίδια.

 

 


Πηγή: Mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!