Ακόμη και οι δύσκολες εγκυμοσύνες δημιουργούν υπέροχες αναμνήσεις
Ακόμη και οι δύσκολες εγκυμοσύνες δημιουργούν υπέροχες αναμνήσεις


Κάθε γυναίκα περιμένει τη στιγμή που θα μείνει έγκυος και θα βιώσει αυτή τη μαγική περίοδο των εννέα μηνών, που το μωρό της θα μεγαλώνει σιγά σιγά μέσα στο σώμα της. Είναι αλήθεια, όμως, ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε σώμα βρίσκεται σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας να την υποδεχτεί. Αυτό έχει ως συνέπεια, κάποιες μανούλες να περνούν αληθινά δύσκολες στιγμές ώσπου να έρθει η μέρα που θα κρατήσουν το μωρό τους στην αγκαλιά τους. Τότε που το ταραχώδες ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί με τον πιο όμορφο τρόπο...

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής
Τα λόγια περιττεύουν όταν καλείσαι να περιγράψεις πόσο ξεχωριστή και απίστευτα σημαντική είναι η εμπειρία της εγκυμοσύνης για κάθε γυναίκα. Από την περίοδο της σύλληψης έως την τελευταία μέρα, η εγκυμονούσα βιώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα και εξαιρετικά έντονες στιγμές. Είναι μια εμπειρία που όμοιά της δεν υπάρχει και δεν αφήνει καμία γυναίκα ανεπηρέαστη.

Αλλά δεν είναι ίδια για όλες μας
Παρ’ όλ’ αυτά, οι εγκυμοσύνες δεν είναι όλες ίδιες (ούτε καν για την ίδια γυναίκα) και η κάθε μια μας το βιώνει εντελώς διαφορετικά. Και είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό, αφού είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση μιας κύησης και την επίδραση που έχει στο σώμα της γυναίκας σε κάθε της στάδιο. Γι’ αυτό και πολλές φορές, μια έγκυος νιώθει ότι έιναι μόνη της σ’ αυτήν την περιπέτεια της δημιουργίας της ζωής.

Μπορεί να είναι ένα χαλαρό ταξίδι με ελάχιστες λακούβες...
Για κάποιες γυναίκες, η εγκυμοσύνη δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις ούτε ραγδαίες αλλαγές – είναι απ’ την αρχή μέχρι το τέλος μια όμορφη νυχτερινή βαρκάδα σε ήρεμα και γάργαρα νερά. Τα διάφορα στάδια έρχονται και φεύγουν όπως προβλέπεται, οι επισκέψεις στους γιατρούς είναι οι αναμενόμενες και η αγωνία έχει να κάνει με ευχάριστα ερωτήματα κυρίως, όπως π.χ. το φύλο του παιδιού.

Ή μια σειρά από σκληρές δοκιμασίες γεμάτες αγωνία
Για άλλες πάλι, ο δρόμος προς το μαιευτήριο είναι δύσβατος, γεμάτος εμπόδια, δυσκολίες και απρόοπτα. Με λίγα λόγια... γιατροί όλων των ειδικοτήτων, αλλεπάληλες εξετάσεις, ανεπιθύμητες επιπλοκές, φαρμακευτικές αγωγές, δίαιτες κι ένας μόνιμος φόβος ότι κάτι μπορεί να πάει λάθος ανά πάσα στιγμή. Από τη μία, δεν μπορούν να απολαύσουν ένα τέτοιο ταξίδι, από την άλλη όμως, ο προορισμός γίνεται ακόμα πιο λυτρωτικός...

Όταν γεννάμε όμως όλα μοιάζουν σαν παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος
Όποιο δρόμο κι αν αναγκαστεί να πάρει μια γυναίκα για να ολοκληρώσει το ταξίδι της εγκυμοσύνης της, την οδηγεί στο ίδιο σημείο – σ’ ένα τόπο ανεπανάληπτης χαράς και αγαλλίασης. Μόλις περάσουν κι οι τελευταίοι πόνοι και κρατήσει το μωρό της στην αγκαλιά της, όλα όσα προηγήθηκαν μοιάζουν σαν ένα παραμύθι. Ένα υπέροχο, συναρπαστικό παραμύθι με το πιο όμορφο, πιο ευτυχισμένο τέλος που θα μπορούσε να επιθυμεί κανείς!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!