7 πράγματα που θα σου αρέσουν στην εγκυμοσύνη
7 πράγματα που θα σου αρέσουν στην εγκυμοσύνη


Σίγουρα, οι περισσότερες γυναίκες όταν σκεφτόμαστε την εγκυμοσύνη δεν μας έρχεται η εικόνα μιας ξέγνοιαστης γυναίκας που στροβιλίζεται στη μέση ενός καταπράσινου λιβαδιού φορώντας ένα floral φόρεμα. Όμως, παρά την πρωινή αδιαθεσία, την αύξηση βάρους και τους πόνους στη μέση, υπάρχουν μερικά αξιοθαύμαστα και υπέροχα πράγματα που θα βιώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Σίγουρα, δεν θα ταυτιστείτε με όλα τα παρακάτω, αλλά θα συμφωνήσετε με κάποια από αυτά.

*Η σχέση με τον σύντροφό σας θα γίνει πιο δυνατή

Δεν πρόκειται να σας πούμε ψέματα: είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις ισορροπίες της σχέσης σας. Αυτές οι μεταβολές και οι πιθανές πιέσεις στη σχέση ενός ζευγαριού κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι αναπόφευκτες, αφού παρά το πόσο μικρά είναι, τα μωρά έχουν μεγάλη επιρροή στη ζωή των γονιών τους. Τα καλά νέα είναι ότι αν λειτουργήσετε ως ένα δεμένο ζευγάρι, οι αλλαγές μπορεί να είναι προς το καλύτερο και να βγείτε πιο δεμένοι.

*Το δέρμα σας θα λάμπει και τα μαλλιά σας θα είναι πιο πλούσια από ποτέ

Ετοιμαστείτε να αποκτήσετε μια εντυπωσιακή λάμψη στο πρόσωπό σας, η οποία είναι αποτέλεσμα της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Παράλληλα, τα μαλλιά σας θα είναι πιο πλούσια και λαμπερά, αφού θα έχετε μικρότερη τριχόπτωση. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την ακμή στην εγκυμοσύνη, καθώς και ότι μετά τον τοκετό είναι πιθανό να έχετε τριχόπτωση.

*Οι άνθρωποι είναι πιο ευγενικοί απέναντί σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βλέπουν ότι είστε έγκυος, καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να είναι ευγενικοί: θα σας ανοίξουν την πόρτα, θα σας αφήσουν να πάρετε τη θέση τους στο λεωφορείο και να προηγηθείτε στην ουρά για το ταμείο. Η μητέρα σας θα σας φέρνει ταψιά με φαγητό, ο σύντροφός σας θα σας κάνει μασάζ στα πόδια και γενικά θα έχετε διαφορετική αντιμετώπιση (με την καλή έννοια). Εκμεταλλευτείτε πλήρως αυτές τις ευκαιρίες όσο μπορείτε, γιατί μόλις φτάσει το μωρό σας, όλη η προσοχή θα στραφεί σε αυτό.

*Το στήθος σας θα μεγαλώσει

Εάν πάντα θέλατε λίγο μεγαλύτερο στήθος, τότε θα χαρείτε ιδιαίτερα με αυτήν την αλλαγή. Καθώς το στήθος σας προετοιμάζεται για τον θηλασμό, αποκτά επιπλέον γαλακτοφόρους αδένες, ενώ μέχρι τον πέμπτο ή έκτο μήνα είναι πλήρως ικανό να παράγει γάλα. Ως αποτέλεσμα, το μέγεθός του μεγαλώνει. Αυτό συνήθως συνεχίζεται και μετά τη γέννηση του μωρού, όταν η μητέρα θηλάζει. Επανέρχεται στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις τρεις με έξι μήνες μετά τον απογαλακτισμό. Ωστόσο, μετά από πολλαπλές γέννες και θηλασμό, ενδέχεται να παρατηρήσετε πως το μέγεθος και το σχήμα του έχει υποστεί αρκετές αλλαγές.

*Θα έχετε την ευκαιρία να κοιμηθείτε περισσότερο

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι η κόπωση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα κοιμάστε με μεγαλύτερη ευκολία και από πολύ νωρίς. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ποσότητα των υγρών και ο όγκος του αίματος αυξάνονται, οπότε αυτό το επιπρόσθετο βάρος μπορεί να σας κουράζει ακόμη περισσότερο, οδηγώντας σας σε περισσότερες ώρες ύπνου ή ξεκούρασης.

*Μπορεί να έχετε αυξημένη λίμπιντο

Μερικές γυναίκες έχουν αισθητά μειωμένη επιθυμία για ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Σε άλλες γυναίκες όμως η σεξουαλική επιθυμία ανεβαίνει στα ύψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν μειωμένη λίμπιντο και σεξουαλική απόλαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά κατά το τρίτο τρίμηνο. Αλλά σε ορισμένες γυναίκες, παρατηρείται μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

*Θα νιώθετε ευγνωμοσύνη

Οι εναλλαγές στη διάθεσή σας μπορεί να είναι έντονες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας: τη μια στιγμή μπορεί να νιώθετε νευρικότητα και την επόμενη χαρά. Σίγουρα, θα υπάρξουν κάποιες δύσκολες ημέρες, αλλά στις καλές ημέρες θα νιώθετε πραγματικά χαρούμενη. Άλλωστε, δεν γίνεται παρά να νιώθετε δέος για όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα σας και να γεμίζετε με αισθήματα ευγνωμοσύνης που θα φέρετε μια νέα ζωή στον κόσμο. Φυσικά η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να έχει τις δύσκολες στιγμές της, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Ωστόσο, εστιάζοντας στα θετικά της εγκυμοσύνης, οι αρνητικές πτυχές αυτών των εννέα μηνών σύντομα θα αποτελούν μια θολή ανάμνηση.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!