Πώς πρέπει να κοιμάσαι στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;
Πώς πρέπει να κοιμάσαι στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;


Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης δεν μας ταλαιπωρούν τόσο λόγω της μεγάλης κοιλιάς ή των παραπάνω κιλών, αλλά για πολλές γυναίκες είναι οι χειρότεροι. Οι έντονες καούρες, οι ναυτίες ή οι διάφοροι πόνοι χαμηλά στην κοιλιά δυσκολεύουν όχι μόνο τις μέρες μας, αλλά και τις νύχτες μας! Ωστόσο, ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι αναγκαίος για την υγεία την δικιά μας και του μωρού μας. Μ' αυτές τις στάσεις, θα κοιμηθείτε καλύτερα χωρίς πολλές διακοπές:

Στο πλάι, όπως το μωράκι σας
Είναι πολύ καλύτερο να κοιμάστε στο πλάι από το να ξαπλώνετε ανάσκελα ή μπρούμυτα. Ωστόσο, η καλύτερη θέση ύπνου είναι στην αριστερή πλευρά καθώς εμποδίζει την αναπτυσσόμενη μήτρα να ασκήσει πίεση στο ήπαρ και επιτρέπει στο έμβρυο να πάρει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μέσω του πλακούντα.

Όταν κοιμάστε στο πλάι, βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς μειώνετε την ενέργεια που χρειάζεται για τη λήψη της βέλτιστης ροής αίματος τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Ημι-καθιστή
Τους πρώτους μηνες της εγκυμοσύνης, ειδικά αν έχετε καούρες κατά τη διάρκεια της νύχτας (ή προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας όπου ίσως έχετε θέματα δύσπνοιας) η ημι-καθιστή στάση θα είναι ιδανική. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια στην πλάτη και στη μέση σας για να βολευτείτε όσο καλύτερα γίνεται.

Ψυχραιμία! Σίγουρα η πρώτη σας σκέψη είναι ότι αυτές δεν φαίνονται και πολύ άνετες στάσεις για ύπνο. Ειδικά αν είστε από τα κορίτσια που κοιμούνται μπρούμυτα ή απλώνονται στο κρεβάτι ή αλλάζετε 100 θέσεις ανά ώρα! Αλλά μην αποκαρδιώνεστε, μια δοκιμή θα σας πείσει. Θυμηθείτε ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση και οτιδήποτε κάνετε είναι κυρίως για την υγεία του μικρού σας, που σύντομα θα φέρετε στη ζωή.

Κοιμηθείτε ανάσκελα
Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, κι εφόσον δεν υποφέρετε από ναυτίες, ο ύπνος ανάσκελα είναι εύκολος. Ωστόσο θα πρέπει να τον αποφύγετε κατά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας και αυτό γιατί μπορεί να σας προκαλέσει πτώση των επιπέδων της αρτηριακής σας πίεσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη.

Εάν θέλετε να κοιμάστε ανάσκελα, θα πρέπει να έχετε λίγο ανασηκωμένη την πλάτη σας και να την υποστηρίζετε με μερικά μαξιλάρια ειδικά εάν υποφέρετε από καούρες και παλινδρόμηση.

Κοιμηθείτε με μαξιλάρια!
Τα μαξιλάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ξάγρυπνες νύχτες της εγκυμοσύνης. Χρήσιμο θα ήταν να πειραματιστείτε με μαξιλάρια, τα οποία μπορούν να σας παράσχουν επιπλέον στήριξη.

Για παράδειγμα, όσο είστε ξαπλωμένη στο πλευρό σας, μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από την διογκωμένη σας κοιλιά σαν στήριγμα. Παράλληλα φαίνεται, πως στη στάση αυτή, αν βάλετε και ένα ή δύο μαξιλάρια ανάμεσα από τα πόδια σας, ανακουφίζεστε σε σημαντικό βαθμό από την οσφυαλγία.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!