Επιτρέπεται η τσίχλα στην εγκυμοσύνη;
Επιτρέπεται η τσίχλα στην εγκυμοσύνη;


Το μάσημα της τσίχλας είναι κάτι που πολλές γυναίκες θα έκαναν δίχως να το σκεφτούν. Αποτελεί έναν τρόπο να ανανεώσετε την αναπνοή σας μετά από ένα απολαυστικό γεύμα αλλά και να περιορίσετε την όρεξή σας μεταξύ των γευμάτων. Ωστόσο, όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος, τότε τείνει να κοιτάζει τις ετικέτες όλων των τροφίμων που επιλέγει και η τσίχλα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι η τσίχλα περιέχει χημικά και σάκχαρα και τελικά να αναρωτηθείτε για τις επιδράσεις που μπορεί να έχει στο έμβρυο.

Τα υπέρ της τσίχλας στην εγκυμοσύνη
Ορισμένα από τα οφέλη της τσίχλας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, περιλαμβάνουν:

*Βοηθά με την πρωινή αδιαθεσία
Για πολλές έγκυες γυναίκες, η πρωινή αδιαθεσία μπορεί να περιλαμβάνει ναυτία, απώλεια της όρεξης για φαγητό ή και εμετό. Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση, μειώνοντας την ένταση των συμπτωμάτων. Ειδικότερα ο δυόσμος και η μέντα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην μείωση της ναυτίας.

*Μειώνει την φθορά των δοντιών
Μασώντας τσίχλα χωρίς ζάχαρη και διατηρώντας την κίνηση του σάλιου στο στόμα, τα βακτήρια δεν έχουν την ευκαιρία να σχηματιστούν, διατηρώντας έτσι το στόμα πιο υγιές και μειώνοντας την φθορά των δοντιών στο ελάχιστο.

Τα κατά της τσίχλας στην εγκυμοσύνη
Ορισμένες από τις λιγότερο επιθυμητές επιδράσεις της τσίχλας, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, περιλαμβάνουν:

*Φούσκωμα
Ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται στις τσίχλες που δεν περιέχουν ζάχαρη ενδεχομένως να προκαλέσουν φούσκωμα, που μπορεί να είναι ιδιαίτερα άβολο τόσο για την μέλλουσα μανούλα και εγκυμονούσα γυναίκα όσο και για το έμβρυο.

*Ενοχλήσεις στο σαγόνι
Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τσίχλες με μέτρο, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις στις γνάθους του σαγονιού, προκαλώντας πόνο κάθε φορά που μασάτε. Για αυτό θα ήταν καλό να μασάτε μαλακές τσίχλες και να τις απορρίψετε μόλις νιώσετε ότι γίνονται πιο σκληρές.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!