Τι χρειάζεσαι μετά τον τοκετό;
Τι χρειάζεσαι μετά τον τοκετό;


Τι πρέπει να έχετε μέσα στη βαλίτσα του μαιευτηρίου και αργότερα στο σπίτι.

Σίγουρα έχετε κάνει τη λίστα για το μωρό σας και έχετε αγοράσει όλα τα απαραίτητα για πριν και μετά τον τοκετό.

Τον εαυτό σας όμως τον σκεφτήκατε; Πήρατε όλα όσα θα χρειαστείτε εσείς η ίδια για μετά τον τοκετό ή όχι; Αν όχι -γιατί πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε κάτι- τότε θα πρέπει να δείτε την παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε για εσάς.
Σαν μαμάδες που πέρασαν από αυτό το στάδιο ξέρουμε τι θα χρειαστείτε. Και επειδή σε εμάς έλειψαν και θα θέλαμε πολύ να μας είχε ενημερώσει έστω κάποιος, δεν θέλουμε να βρεθείτε στην ίδια θέση.

Ορίστε η λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε μετά τον τοκετό:
Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό: Προτιμήστε ή γυάλινο ή πλαστικό από 1,5 λίτρο και πάνω που θα μπορείτε να γεμίζετε.

Σερβιέτες ακράτειας: Δεν θα βρείτε καθόλου απορροφητικές τις κοινές σερβιέτες... ναι, ναι, ακόμη και τις xxl. Προτιμήστε τις σερβιέτες ακράτειας και θα μας θυμηθείτε. Αγοράστε πολλές! Πάρα πολλές! Θα εκπλαγείτε από το πόσες θα αλλάζετε μέσα στην ημέρα.

Λιπστικ

Σνακς: Φροντίστε να έχετε τα αγαπημένα σας σνακ σε κάποιο συρτάρι ή τη βαλίτσα. Θα θέλετε να μασουλήσετε κάτι κάθε φορά πριν χαλαρώσετε.

Σιρόπι ή χάπια κατά της δυσκοιλιότητας: Κι όμως οι περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. Ρωτήστε τον γιατρό σας και μόλις σας δώσει το Okay, τότε χρησιμοποιήστε το.

Κρέμα για τις θηλές του στήθους: Αν θηλάσετε θα τη λατρέψετε.

Αντισηπτικό: Ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ και δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα και την τσέπη του καθενός.

Μεγάλα άνετα εσώρουχα

Επιθέματα στήθους: Η ροή του γάλακτος στο στήθος σας θα είναι μεγάλη. Για να αποφύγετε να λερωθείτε κάθε φορά μέσα από το σουτιέν σας να βάζετε επιθέματα.

Σουτιέν θηλασμού: Μπορεί να σκέφτεστε ότι θα τα κανονικά σουτιέν που έχετε ότι κάνουν, όμως όταν έρθει η ώρα του θηλασμού να ανακαλύψετε ότι δεν είναι καθόλου βολικά. Γι' αυτό αγοράστε μερικά που θα είναι μαλακά και άνετα.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!