Το πρήξιμο της εγκύου
Το πρήξιμο της εγκύου


Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Οι αλλαγές στο σώμα είναι πολλές, όπως και τα διάφορα συμπτώματα τους εννέα μήνες κύησης.

Το πρήξιμο είναι ένα αρκετά σύνηθες σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο. Τι το προκαλεί και πότε θα πρέπει να σας ανησυχήσει;

Τι προκαλεί το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη;
Κατά την κύηση και προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά το έμβρυο, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και η παραγωγή υγρών στο σώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μέλλουσες μητέρες συχνά πρήζονται στο πρόσωπο, στα πόδια ή και σε άλλα σημεία του σώματος.

Ωστόσο, πρήξιμο μπορεί να προκαλέσουν και συγκεκριμένες συνθήκες όπως είναι η πολύωρη ορθοστασία, οι υψηλές θερμοκρασίες, η υπερκατανάλωση αλατιού και καφεΐνης, και τα χαμηλά επίπεδα καλίου.

Πότε θα πρέπει να σας ανησυχήσει το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη;
Θρόμβωση
Ο κίνδυνος θρόμβωσης αυξάνεται στην εγκυμοσύνη, καθώς το σώμα παράγει περισσότερα από τα συστατικά του αίματος τα οποία ευθύνονται για τη θρόμβωση. Συμπτώματα θρόμβωσης, εκτός από το πρήξιμο, είναι ο έντονος πόνος και η ερυθρότητα.

Προεκλαψία
Όταν το πρήξιμο συνοδεύεται από πονοκέφαλο και δυσκολία στην όραση ίσως σημαίνει ότι έχετε προεκλαμψία, μια συνθήκη υψηλής πίεσης αίματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καρδιακό πρόβλημα
Εάν, εκτός από το πρήξιμο, νιώθετε και πόνο στο στήθος, ίσως ελοχεύει ο κίνδυνος καρδιακής πάθησης.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν:
νιώθετε πόνο και παρατηρείτε ερυθρότητα στο σημείο του πρηξίματος
το ένα πόδι το οποίο είναι πιο πρησμένο από το άλλο
το πρήξιμο συνοδεύεται από έντονο πονοκέφαλο ή λιποθυμία
δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε
ανεβάσετε πυρετό
νιώθετε πόνο στην κοιλιά

Πηγή: mother.ly

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!