Οι ραγάδες της εγκύου
Οι ραγάδες της εγκύου


Πολλές έγκυες γυναίκες αναρωτιούνται αν τελικά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται ότι μπορούν να αποτρέψουν το δέρμα τους να κάνει ραγάδες λένε τελικά αλήθεια.

Οι ραγάδες δημιουργούνται από τις πιέσεις που δέχεται από το "φούσκωμα" της κοιλιάς και την πρόσληψη κιλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό που βασικά ισχύει είναι ότι το δέρμα έχει κληρονομική προδιάθεση να κάνει σημάδια και να εμφανίζει ραγάδες και αν το δικό σας είναι από αυτά που δεν έχουν τέτοια τάση, το πιθανότερο είναι ότι χωρίς ιδιαίτερη κούραση θα καταφέρετε να βγείτε αλώβητες, αν όχι… τότε θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με αυτά τα ενοχλητικά "ενθύμια" από τους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης σας.

Ωστόσο, πέρα από την τάση ή μη που μπορεί να έχει ένα δέρμα, είναι γεγονός ότι η αφυδάτωσή του και η πλήρης αδιαφορία για την περιποίησή του, ιδιαίτερα αυτό το επίπονο εννιάμηνο, μπορεί να επιτείνει μία κατάσταση ή και να την προκαλέσει, γι’ αυτό η εφαρμογή κάποιας ενυδατικής κρέμας ή ενός εξειδικευμένου προϊόντος δεν θα ήταν μία κακή ιδέα.

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι ακόμα πιο ευάλωτο στο να δημιουργήσει σημάδια από την εγκυμοσύνη σας κι επομένως ακόμα και μία απλή ενυδάτωση είναι σημαντική.

Αυτό που επίσης μπορείτε να φροντίσετε, είναι να μην πάρετε πολλά κιλά, ούτως ώστε να μην «ανοίξει» το δέρμα σας κι άλλο, εκτός από το αναμενόμενο στο μέρος της κοιλιάς.

Οι γυναικολόγοι συστήνουν την εφαρμογή ενός προϊόντος μετά το καθημερινό ντουζ με απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Εσείς ακολουθήστε αυτή την τακτική, αλλά να είστε προετοιμασμένη ότι μπορεί τελικά να μην είστε από τις τυχερές.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!