Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης
Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης


Πριν ακόμα κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, είναι πολύ πιθανό να βιώσετε ορισμένα πρώιμα συμπτώματα της, τα οποία όμως μοιάζουν αρκετά με εκείνα που μπορεί να βιώνετε λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδός σας. Αν και πέρα από το τεστ, ο προσωπικός σας γιατρός μπορεί να σας πει με σιγουριά τα ευχάριστα νέα, ορισμένα πρώιμα σημάδια περιλαμβάνουν:

Καθυστέρηση
Αν και είναι προφανές, οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες παιρνούν την φάση της καθυστέρησης της περιόδου. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε συνηθίσει να έρχεται με συνέπεια περίπου τις ίδιες μέρες βάσει του κύκλου σας, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε καθυστέρηση εξαιτίας της εγκυμοσύνης. Ορισμένοι γυναίκες τείνουν να έχουν περίοδο με πολύ μικρή ροή ή και για λιγότερες μέρες, αμέσως αφού μείνουν έγκυες, για αυτό υπάρχει περίπτωση να μην αντιληφθείτε ότι «χάσατε» την περίοδό σας, τουλάχιστον αρχικά.

Κούραση
Η κούραση αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, που σχεδόν κάθε μέλλουσα μανούλα βιώνει αφού η περίοδος της κύησης αποτελεί μια σύνθετη περίοδο. Όταν μείνετε έγκυος, μεγάλο μέρος της ενέργειάς σας αφιερώνεται για την οικοδόμηση του πλακούντα, του συστήματος που υποστηρίζει την ζωή του εμβρύου. Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν κόπωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία μπορεί να ξεκινήσει και λίγο μετά την σύλληψη.

Οξυμένη όσφρηση
Η οξυμένη όσφρηση αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης, που «μετατρέπει» τις προηγουμένως ήπιες οσμές σε δυνατές και ενδεχομένως απωθητικές. Μιας και αποτελεί ένα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες αναφέρουν, υπάρχει περίπτωση να έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη αν ξαφνικά μυρίζεται εντονότερα και πιο πολύ.

Πρωινή ναυτία
Αυτό το ενδεικτικό αίσθημα αναστάτωσης που είναι επίσης γνωστό ως πρωινή αδιαθεσία ή ναυτία μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και συνήθως ξεκινά όταν είστε έγκυος περίπου έξι εβδομάδων. Ωστόσο, αυτό τείνει να διαφέρει ανάλογα με την έγκυο και μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη νωρίτερα. Για αυτήν μπορεί να οφείλονται τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης, των οιστρογόνων ή και της HCG.

Απότομες διακυμάνσεις στην διάθεση
Και σε αυτήν την περίπτωση, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, επηρέαζουν την διάθεσή σας, με αποτέλεσμα τις απότομες διακυμάνσεις της.Το νωρίτερο κατά την τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης μπορεί να αισθανθείτε άβολα, αργότερα στο πρώτο τρίμηνο και συχνά καθ’όλη την διαάρκειαα της εγκυμοσύνης μπορεί να αισθάνεστε καλά, πράγμα που μπορεί να αλλάζει γρήγορα, αφήνοντας σας αγχωμένες, ανήσυχες ή και κάπως λυπημένες.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!