Πώς θα κόψει το τσιμπολόγημα μία έγκυος
Πώς θα κόψει το τσιμπολόγημα μία έγκυος


Το τσιμπολόγημα κατά την διάρκεια των μηνών της εγκυμοσύνης είναι ένα συχνό φαινόμενο, ωστόσο όταν η κατανάλωση τροφής γίνεται υπερβολική μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία, να οδηγήσει σε αυξημένο βάρος του βρέφους ή ακόμα και επιπλοκές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η υπερβολική κατανάλωση τροφής μπορεί επίσης να είναι συναισθηματική και είναι πιθανό το άτομο να νιώσει τύψεις ή να είναι δυσαρεστημένο με την εξωτερική του εμφάνιση. Η υπερβολική κατανάλωση έχει θεωρηθεί διατροφική διαταραχή και θεωρείται μια ανθυγιεινή συνήθεια τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής.

Στρατηγικές για να σταματήσετε
Η υπερβολική κατανάλωση συμβαίνει όταν ενώ αισθάνεστε χορτάτοι, δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε ενώ μπορεί ακόμα και αν τρώτε αυτό που λαχταράτε να μην αισθάνεστε ικανοποιημένοι. Μερικές στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να περιορίσετε το τσιμπολόγημα, περιλαμβάνουν:

*Μην μετράτε θερμίδες
Οι ειδικοί προτείνουν να μην μετράτε τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να μην στερήστε. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε τα γνωστά comfort food με πιο υγιεινές ε εναλλακτικές επιλογές. Δοκιμάστε επιπλέον να φάτε πιο αργά και με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο πιάτο σας για να εντείνετε το αίσθημα του κορεσμού όταν ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Αν παρατηρήσετε ότι έχετε έντονη επιθυμία για κάτι ανθυγιεινό, δοκιμάστε να φάτε πρώτα ένα θρεπτικό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη ή ένα μπολ με φρούτα ώστε να καταναλώσετε λιγότερο από την ανθυγιεινή επιλογή.

*Να θυμάστε ότι…
Είναι σημαντικό να θυμάστε η αύξηση του βάρους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικό. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση φαγητού είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κατά το πρώτο τρίμηνο, λόγω ναυτίας και κόπωσης. Η μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό τείνει να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου, οπότε το έμβρυο αναπτύσσεται.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!