Η προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού
Η προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού


Η ανατροφή των παιδιών αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία με τον ερχομό τους φυσικά να γεμίζει κάθε οικογένεια χαρά και ευτυχία. Υπάρχουν μάλιστα, μερικές χρήσιμες στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να κάνετε πιο ομαλή την μετάβαση στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας, καθώς οι περισσότερες πτυχές στην καθημερινότητά σας αναμένεται να αλλάξουν με τον ερχομό του. Μερικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε πριν ακόμα υποδεχθείτε το μωρό σας, περιλαμβάνουν:

*Λιγότερος χρόνος στο ντους
Τις περισσότερες φορές, οι γονείς που έχουν πολύ μικρά μωρά καταλήγουν να περνούν πολύ λίγο χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό τους. Έτσι, για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας, δοκιμάστε να μειώσετε μερικά λεπτά από το ντους σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε την περιποίηση σας πιο σύντομα, επενδύοντας περισσότερο χρόνο στην φροντίδα του μωρού ή οπουδήποτε χρειάζεται.

*Λιγότερος ελεύθερος χρόνος
Ενώ είναι γνωστό πως ειδικά οι νέοι γονείς θα πρέπει να βρίσκουν λίγο χρόνο για να ξεκουράζονται παραπάνω ή για να τον αφιερώνουν στην προσωπική τους φροντίδα, στην πραγματικότητα όμως η εύρεση του μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση. Ως γονείς θα έχετε μια σειρά από καθήκοντα και υποχρεώσεις που θα πρέπει να φέρετε εις πέρας μέχρι το τέλος της ημέρας, γεγονός που σημαίνει ότι ο ελεύθερός σας χρόνος θα μειωθεί σημαντικά. Για αυτό δοκιμάστε να μειώσετε λίγο τον ελεύθερο χρόνο σας αλλά μην ξεχάσετε να θέσετε εντός προγράμματος και την πολύτιμη χαλάρωση, μόλις βρείτε τις ισορροπίες σας με το μωρό.

*Αφήστε πίσω τις κακές συνήθειες
Πριν ακόμα ξεκινήσετε τις προσπάθειες και αφού αποφασίσετε ότι είστε έτοιμοι να φέρετε στο κόσμο ένα παιδί, είναι σημαντικό να αφήσετε πίσω σας κακές ή ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, καθώς δεν θέλετε να τις μεταδώσετε στο παιδί. Οι γονείς έχουν τεράστια επιρροή στα μικρά τους, οπότε θα ήταν καλό να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να δώσετε ένα καλό παράδειγμα για το παιδί. Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά αγαπούν να μιμούνται την μαμά και τον μπαμπά, οπότε θα ήταν υπέροχο να εξασκείτε υγιεινές συνήθειες πριν γίνετε γονείς, όπως η τακτική φυσική άσκηση και οι ισορροπημένες διατροφικές επιλογές.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!