9+1 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μία έγκυο
9+1 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μία έγκυο


Όταν είσαι έγκυος, ορισμένες φορές φαίνεται σαν να έχει ο καθένας δικαιώμα να σχολιάζει το σώμα σου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σχεδόν κάθε γυναίκα που έχει μείνει έγκυος, έχει ακούσει ορισμένα αδιάκριτα, παράλογα και εντελώς αγενή σχόλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ορίστε, λοιπόν, 10 πράγματα που ακούει συχνά μία έγκυος, ενώ δεν θα ήθελε.

* «Ουάου, είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις δίδυμα εκεί μέσα;»

Ναι, είμαι σίγουρη. Αλλά ευχαριστώ που με έφερες σε δύσκολη θέση σχετικά με το μέγεθος της κοιλιάς μου. Σοβαρά, αν μια γυναίκα σάς έχει μιλήσει για την εγκυμοσύνη της, θα είχε αναφέρει αν είχε δίδυμα. Μην υπονοείτε ότι η κοιλιά της είναι τεράστια κάνοντας υποθέσεις για το πόσα μωρά μεταφέρει εκεί.

* «Ουάου, είσαι τόσο λεπτή! Ούτε που φαίνεται ότι είσαι έγκυος»

Ακριβώς όπως δεν πρέπει να σχολιάζετε πόσο μεγαλόσωμη είναι μια γυναίκα όταν είναι έγκυος, έτσι δεν πρέπει να σχολιάζετε πόσο μικρόσωμη είναι. Ίσως να μην πιστεύετε ότι είναι τόσο προσβλητικό, αλλά μπορεί να κάνει μια μαμά να ανησυχεί για το εάν αναπτύσσεται σωστά το μωρό της. Γενικά, μην κάνετε σχόλια σχετικά με το μέγεθος μιας εγκύου.

* «Πρέπει να είσαι έτοιμη να σκάσεις!» (Ενώ είστε στον 4ο μήνα)

Όχι, δοκίμασε ξανά! Αν δεν ξέρετε σε ποια φάση της εγκυμοσύνης της είναι η γυναίκα, μην πείτε ποτέ κάτι τέτοιο.

* «Φαίνεσαι τόσο κουρασμένη / πρησμένη / ταλαιπωρημένη»

Μερικές γυναίκες δείχνουν λαμπερές στην εγκυμοσύνη τους και μερικές όχι. Η γυναίκα στην οποία λέτε το παραπάνω, πιθανότατα είναι κουρασμένη, πρησμένη, ταλαιπωρημένη και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να της το επισημάνετε.

* «Πρέπει να σου πω για το τραυματικό / τρομαχτικό πράγμα που συνέβη σε εμένα με το μωρό»
Όχι, όχι, ποτέ. Καμία έγκυος γυναίκα δεν χρειάζεται ποτέ να ακούσει τις ιστορίες τρόμου σας. Μόνο καλή ατμόσφαιρα, παρακαλώ!

* «Ω, τρία κορίτσια; Ο καημένος ο άντρας σου»

Μια έγκυος γυναίκα δεν χρειάζεται να ακούσει τις στεροτυπικές σας αντιλήψεις.

* «Είσαι σίγουρη ότι είναι εντάξει να το φας / πιεις αυτό;»

Εκτός αν είστε γιατρός, μην ρωτάτε τέτοια μια έγκυο γυναίκα. Σίγουρα έχει ήδη εξετάσει πόση ποσότητα καφεΐνης επιτρέπεται να πιει μέσα σε μια ημέρα και έχει συμβουλευτεί τον γιατρό της για κάθε λεπτομέρεια στη διατροφή της. Μπορεί να το κάνετε από γνήσιο ενδιαφέρον, αλλά δεν χρειάζεται κηδεμόνα.

* «Είσαι τόσο νέα για να γίνεις μαμά!»

Το πότε θα αποφασίσει μια γυναίκα να γίνει μητέρα είναι αποκλειστικά δικό της θέμα και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να σχολιαστεί, μιας και δεν αφορά κανέναν άλλο. Όπως δεν θα λέγατε σε μια γυναίκα ότι δείχνει πολύ μεγάλη για να γίνει μαμά, έτσι δεν πρέπει να το πείτε και σε κάποια νεότερη.

* «Η ημερομηνία που πρόκειται να γεννήσεις είναι χάλια, επειδή είναι τόσο κοντά στις Απόκριες / τα Χριστούγεννα / την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς»

Ξέρετε ότι συνήθως δεν μπορείτε να σχεδιάσετε πότε θα μείνετε έγκυος, σωστά; Η μαμά μπορεί να έχει ήδη κάποιο άγχος επειδή τα γενέθλια του παιδιού της θα συμπίπτουν με τις γιορτές. Μην το κάνετε χειρότερο.

* «Λοιπόν, τι πήγε στραβά με την αντισύλληψή σου;»

Εκτός αν είστε η πιο κοντινή φίλη της εγκύου, αυτή η ερώτηση δεν είναι ποτέ κατάλληλη. Ειλικρινά, ακόμα κι αν είστε η καλύτερή της φίλη, καλύτερα να περιμένετε μέχρι να πει μόνη της αυτού του είδους τις λεπτομέρειες.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!