3 απρόσμενες αλλαγές στο σώμα της εγκύου
3 απρόσμενες αλλαγές στο σώμα της εγκύου


Όταν είστε έγκυος αρκετοί άνθρωποι από τον περίγυρό σας (ή ακόμη και η μπροστινή σας στο σούπερ μάρκετ), θα θελήσουν να σας προετοιμάσουν για το συναρπαστικό ταξίδι της κύησης. Ανεξάρτητα όμως από το πόση όρεξη έχετε να ακούσετε τις προειδοποιήσεις τους, πιθανότατα δεν πρόκειται να σας ενημερώσουν για τις παρακάτω αλλαγές που μπορεί να βιώσετε.

1. Ακμή στην πλάτη

Ακόμη κι αν δεν είχατε ποτέ προβλήματα με την ακμή, αυτό μπορεί να αλλάξει όταν μείνετε έγκυος. Και αν νομίζατε ότι τα σπυράκια στο πρόσωπό σας ήταν ενοχλητικά, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ακμή στην πλάτη είναι αρκετά συνηθισμένη στην εγκυμοσύνη. Τα καλά νέα είναι ότι η ακμή οφείλεται σε ορμόνες και δεν θα διαρκέσει για πάντα.

2. Απώλεια μαλλιών

Παρατηρείτε τρίχες στον καναπέ μόλις σηκωθείτε; Μην κατηγορείτε τον σκύλο! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να χάσετε μερικά μαλλιά, ειδικά αμέσως πριν τον τοκετό. Μπορεί να είναι λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά χαλαρώστε: αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα (και δεν θα χάσετε όλα τα μαλλιά σας).

3. Κιρσοί

Προειδοποίηση: δεν υπάρχει λόγος να τρομάξετε με αυτά που ακολουθούν. Πριν, λοιπόν, αρχίσετε να απορείτε, εννοούμε κιρσούς στο αιδοίο και τον κόλπος (και νομίζατε ότι αυτές οι φλέβες εμφανίζονται μόνο στα πόδια). Βασικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλη η επιπλέον προγεστερόνη που ρέει μέσα σας, προκαλεί χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων σας. Προσθέστε αυτό στη μήτρα σας που διογκώνεται προς τα έξω και προκαλεί πίεση και, λοιπόν, κάπως έτσι προκύπτουν οι κιρσοί. Να θυμάστε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μόλις έρθει το μωρό.

Μετά τον τοκετό: Γάλα στα σεντόνια
Μείνατε έγκυος, φέρατε στον κόσμο το μωρό και τώρα μπορείτε να ξεχάσετε τις αλλαγές στο σώμα σας, έτσι; Όχι ακριβώς. Με τον θηλασμό το στήθος σας θα γίνει πολύ ευαίσθητο σε κάθε επαφή – συμπεριλαμβανομένης του συντρόφου σας. Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε (ή μην ντραπείτε) εάν δείτε γάλα στα σεντόνια. Μπορεί να μην σας ακούγεται ιδιαίτερα σέξι σαν σκηνικό, όμως είναι απολύτως φυσιολογικό.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!