Το πικάντικο φαγητό στην εγκυμοσύνη
Το πικάντικο φαγητό στην εγκυμοσύνη


Διανύετε τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης σας και περιμένετε να γεννήσετε από μέρα σε μέρα; Όταν το μωρό πάρει θέση και είναι έτοιμο, τότε θα σπάσουν τα νερά και θα ξεκινήσουν οι συσπάσεις του τοκετού. Σύμφωνα με μελέτες ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να επισπεύσουν ή να επιβραδύνουν τον τοκετό τις τελευταίες εκείνες ημέρες.

Η διατροφή της εγκύου λέγεται ότι ίσως είναι μία από αυτές. Μάλιστα πολλοί είναι που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση πικάντικου φαγητού μπορεί να προκαλέσει τον τοκετό. Τι ισχύει λοιπόν;

Σύμφωνα με το bundoo.com και τη γυναικολόγο Jennifer Lincoln, δεν έχει τεκμηριωθεί ότι η κατανάλωση καυτερού φαγητού στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τον τοκετό με οποιοδήποτε τρόπο.

Καυτερά φαγητά κι εγκυμοσύνη
Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν και η συνεργάτης του Mothersblog.gr και διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά, δεν έχει αποδειχθεί ούτε ότι η κατανάλωση καυτερών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Ωστόσο, εάν διανύετε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας και υποφέρετε από πρωινές ναυτίες, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις πικάντικες γεύσεις. Το ίδιο ισχύει εάν σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης, εμφανίσετε συμπτώματα γαστροοισοφαικής παλινδρόμησης και δυσπεψίας.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!