Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης
Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης


Μήπως είστε έγκυος αλλά ακόμη δεν έχετε κάνει το τεστ εγκυμοσύνης που θα σας το επιβεβαιώσει; Τα πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης που ίσως ήδη έχετε, θα σας δώσουν την απάντηση.

Η καθυστέρηση της περιόδου είναι το πιο σύνηθες σύμπτωμα που θα σας κάνει να υποπτευτείτε ότι σε λίγους μήνες θα γίνετε μαμά. Πριν όμως από αυτήν την ένδειξη, υπάρχουν και άλλα πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης που υποδηλώνουν την πιθανή εγκυμοσύνη σας, ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά τη σύλληψη. Ποια είναι αυτά;

Κούραση
Η έντονη κόπωση είναι ένα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οφείλεται στην αύξηση της προγεστερόνης, μαζί με άλλες πιθανές αιτίες, όπως η χαμηλή πίεση ή τα χαμηλά επίπεδα ζαχάρου. Το αίσθημα αυτό της κούρασης μπορεί να κάνει την εμφάνισή του ήδη από την αρχή της κύησης, ακόμα και μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη.

Δυσκολία στην αναπνοή
Εάν ξαφνικά νιώθετε ότι σας κόβετε η ανάσα ή ότι λαχανιάζετε περισσότερο από ότι συνήθως, ενδέχεται να είναι σημάδι ότι σε λίγους μήνες θα γίνετε μαμά. Από την αρχή της εγκυμοσύνης, το έμβρυο χρειάζεται οξυγόνο για αυτό και καταναλώνει το δικό σας.

Ναυτία
Ένα επίσης αρκετά σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, είναι οι ναυτίες και οι πρωινές αδιαθεσίες. Οφείλεται κυρίως στη ραγδαία αύξηση των ορμονών και των οιστρογόνων στο σώμα της εγκύου και ξεκινούν το νωρίτερο δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Αιμορραγία
Η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στα τοιχώματα της μήτρας γίνεται περίπου δέκα ημέρες μετά τη σύλληψη και ενδέχεται να έχει σαν αποτέλεσμα λίγες σταγόνες αίμα στο εσώρουχό σας.

Φούσκωμα στην κοιλιά
Η πρησμένη κοιλιά και η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης το οποίο δυστυχώς κάποιες φορές συνεχίζεται και τους υπόλοιπους μήνες.

Πόνος στο στήθος
Ο πόνος και το πρήξιμο στο στήθος είναι σύμπτωμα τόσο της έμμηνου ρύσης, όσο και της εγκυμοσύνης. Εάν παρατηρήσετε ότι το πρήξιμο και ο πόνος επιμένουν, ενώ παράλληλα έχετε καθυστέρηση, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Το πρησμένο στήθος οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα αμέσως μετά τη σύλληψη.

Πονοκέφαλος
Η απότομη αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να είναι αιτία για έντονους πονοκεφάλους και ζαλάδες.

Συχνοουρία
Όχι, η συχνοουρία δεν είναι σύμπτωμα μόνο στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όπως νομίζουν πολλού. Κάνει την εμφάνισή της ήδη από την έκτη εβδομάδα κύησης και οφείλεται στη σταδιακή διόγκωση της μήτρας που πιέζει την ουροδόχο κύστη.

Πόνος στη μέση
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα της μέλλουσα μαμάς αλλάζει. Η λεκάνη ανοίγει κάτι που συνεπάγεται και πόνο που μπορεί να νιώθετε καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες.

Κυκλοθυμία
Οι ορμονικές αλλαγές ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης σας, προκαλούν μεταπτώσεις στην ψυχολογική σας κατάσταση. Τη μία μπορεί να νιώθετε χαρούμενη, και την άλλη να έχετε νεύρα για απροσδιόριστους λόγους ή να νιώθετε θλίψη, χωρίς ωστόσο να έχει συμβεί κάτι.

Αυξημένη θερμοκρασία του σώματος
Τα δέκατα μπορεί να είναι ένδειξη ότι είστε έγκυος. Φροντίστε να θερμομετρήστε συχνά και παρατηρήστε εάν τα δέκατα επιμένουν.

Πηγή: Mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!